Zondag 2 september gingen we met een grote groep corsoliefhebbers van Van Reedestraat, Lansink- Bluiminck, Winterswijk en Groep van Ons, met een luxe touringcar naar het bloemencorso in Zundert. Om 9:00 uur was het verzamelen in onze corso-tent. Hier was nog de gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie, thee of frisdrank. De wagen werd bewonderd en dankbaar mochten we de complimentjes in ontvangst nemen. De proviand werd aan boord gebracht en we konden vertrekken. Na een tijdje was er een korte pauze. Een sanitaire stop, of vlug even een peuk opsteken en dan, hup weer de bus in. Menig flesje Grolsch werd genuttigd en bij aankomst was het voor een aantal hoge nood. Snel de bosjes opzoeken.

Onze buschauffeur (Raymond Mengers) had al een aantal jaren geen controle gehad i.v.m. de rijtijdenwet enz. Uitgerekend vandaag moest die controle plaatsvinden. Gelukkig was alles in orde en nadat we ons hadden verzameld ging het in groepsverband richting centrum. Traditiegetrouw werd er eerst even een patatje naar binnen gewerkt, want een goede bodem is tenslotte belangrijk. Aangekomen bij “ons” café “Den Soete Inval” werden we hartelijk ontvangen en werden onze vlaggen opgehangen. Tijd voor een biertje dan maar.

De start van het corso liet niet lang op zich wachten en we konden de vele wagens bewonderen. De ene wagen was nog imposanter dan de andere. De meningen over wie een prijs zou krijgen, waren zoals altijd weer verdeeld. Over smaak valt nou eenmaal niet te twisten. Nadat de laatste wagen was gepasseerd was het tijd om een feestje te bouwen. We hebben Robbin zien vaandel zwaaien, Harold zien breakdancen (of was het de imitatie van het monster), Winterswijk zien roeien, David en Teun zien sumoworstelen, polonaisesen hoogleven gezien en vooral een heleboel gezelligheid meegemaakt. Tijd om weer te vertrekken. Na een rustige terugreis met nog een korte sanitaire tussenstop, kwam iedereen moe maar voldaan weer in Lichtenvoorde aan. We kunnen terugkijken op een prachtige dag, die voor herhaling vatbaar is.

Groeten,

Tonny