Op donderdag 8 september om 19:00 uur werd door Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (SBL) het corsoweekend geopend. Dit jaar viel deze eer onze corsogroep ten deel. Hiervoor was door de SBL zanger Rutger de Vries uitgenodigd. Na de speech van Herman ter Haar, de twee prachtig gezongen liederen door Rutger de Vries en de hartverwarmende woorden van onze burgemeester Annette Bronsvoort werden door de burgemeester en Rutger de Vries de eerste dahlia's op de wagen geplakt, waarna het corsoweekend officieel was geopend. Hierop werd getoost met een glas champagne. (voor foto's zie elders op onze site of klik op deze link)  Daarna kon het plakweekend echt van start gaan.
We waren 's middags al met een grote groep naar ons bloemenland geweest om 60 kratten bloemen te plukken zodat we 's avonds direct aan de slag konden en niet eerst op de uitlevering van de bloemencommissie hoefden te wachten. Vol enthousiasme werd er van start gegaan. En voordat de levering van de bloemencommissie binnenkwam, zaten de dahlia's van deze eerste 60 kratten al op de wagen. Tijd voor een drankje en dan naar huis om vrijdagmorgen om  8:00 uur weer paraat te staan.

Op vrijdagmorgen startten we met een lekker bakje koffie om een beetje wakker te worden en daarna gingen we weer flink aan de slag. De sfeer was prima mede omdat het cateringteam ons prima verzorgde met op tijd een drankje en een hapje. In de middagpauze hadden Linda, Daisy en Antoinette heerlijke pannenkoeken gebakken. Je kon zelfs nog kiezen uit 3 soorten, naturel, met kaas of met spek. Er werd volop gesmuld. Ondanks dat ze al een hele grote voorraad hadden gemaakt (voor ieder een pannenkoek of 3) slonk deze als sneeuw voor de zon. En zo kon je dus achter in de rij aansluiten om nog een pannenkoek te kunnen bemachtigen. Na deze heerlijke traktatie ging ieder weer aan de slag. Om 17:00 uur even naar huis en om 18:30 uur weer verder met kontjes kniepen, spuiten en plakken, met op tijd weer een drankje en een hapje. Om 23:00 uur smaakte het biertje prima en kon teruggekeken worden op een voorspoedig verlopen dag. Daarna naar huis, wat slapen zodat we op zaterdagmorgen weer fris konden aantreden. (voor foto's van de vrijdag, zie elders op onze site of klik op deze link)

Op zaterdag startten we weer om 8:00 uur. Het cateringteam zorgde ervoor dat niemand iets te kort kwam. En om 12:00 uur was het tijd voor broodjes met deze keer een primeur “Harrie's groentesoep”. Harrie had vorig jaar aangegeven dat hij wel een pannetje soep wilde maken. Nou dat zijn we dus niet vergeten, maar een pannetje werd al gauw twee grote pannen met voor zo'n 60 personen soep. Iedereen liet het zich goed smaken en velen liepen al snel voor de tweede keer langs de soeppan. Maar ook hier werd al snel de bodem bereikt. Ja, Harrie daar zit je nu elk jaar aan vast en wordt het in het plakweekenddraaiboek opgenomen. Na deze lekkere maaltijd gingen we weer aan de slag waarna we om omstreeks 18:00 uur konden genieten van nog een primeur. Bertram had voor een “frituurtje” gezorgd, waarin 42 kg patat en ongeveer 100 frikandellen en 100 hamburgers konden worden gebakken. In zijn mooie werkkleding zorgde hij voor een heerlijke maaltijd en de 8 kilo door het cateringteam gesneden uien, waarvan een gedeelte werd gebakken door Ronald, maakte het helemaal af. Heerlijke patatjes en frikandellen speciaal  (voor foto's van de zaterdag, zie elders op onze site of klik op deze link)  En ja, ook jij Bertram zit nu hieraan vast. Ook dit wordt in het plakweekenddraaiboek opgenomen. Met deze goede bodem en de lekkere koffie, thee en/of frisdrank en de broodjes frikandel en kroket later op de avond, was de rest van de avond een peulenschil. Ongekend vroeg in de avond was de wagen compleet dichtgeplakt. Iedereen verzamelde zich aan één kant van de kontjesknijptafel, zodat de steigerbouwers de steiger zover konden demonteren, dat de wagen op zondagmorgen zonder problemen uit de tent kon worden gereden. Om 22:00 uur kon iedereen van een drankje genieten.
Er werd gepoold over de uitslag van de wagen en voordat we het wisten knalden 2 party poppers precies om 24:00 uur een enorme berg confetti door de tent, omdat Angelo Schuirink Abraham had gezien en dat moest natuurlijk even worden gevierd.
Om 02:30 uur was het voor de laatste mensen de hoogste tijd om naar huis te gaan en even te slapen, want we moesten om 7:00 uur de wagen naar buiten zien te krijgen.

Zondag om 7:00 uur eerst even koffie en een broodje om een beetje bij te komen van de vorige avond. Hierna werd de wagen naar buiten gereden en werden nog twee onderdelen toegevoegd op en aan de wagen. Dan is het toch maar handig om een heftruck bij de hand te hebben. Nadat de onderdelen waren aangebracht kon de wagen die werd getrokken door de tractor van Tonny Klumperink onder begeleiding van de verkeersregelaars richting juryterrein vertrekken. Na een voorspoedige rit werd de wagen gestald op het juryterrein. Er was nog even tijd om uit te rusten voordat het corso zou beginnen. (voor foto's van de zondag, zie elders op onze site of klik op deze link) Onder een stralende zon met veel publiek langs de kant van de weg verliep het corso vlekkeloos. De drukkers onder de wagen hoorden geregeld dat er werd geapplaudisseerd wanneer onze wagen voorbij reed. Nadat de wagen weer op het juryterrein stond, gingen de drukkers en de begeleiders gezamenlijk terug naar de bouwlocatie om daar een feestje te bouwen met de overige leden van de corsogroep. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er volop nagepraat over het corso, waarbij de salades, opgemaakt door de cateringgroep, een prima aanvulling vormden op het buffetje van Diks. Toen het buiten donker was, ging een grote groep naar het juryterrein om de wagens te bekijken. Onze wagen zag er prachtig uit in het donker met het “noorderlicht”!

Op maandagmorgen om 7:00 uur, had een groep zich verzameld bij het tankstation Gulf aan de Varsseveldseweg om gezamenlijk naar Pillen te fietsen voor de prijsuitslag. Het is altijd weer een indrukkend moment wanneer Herman ter Haar exact om 8:00 uur aanvangt met de prijsuitreiking. Bij nummer 13 aangekomen hoorden we dat onze wagen werd genoemd. De een moest even slikken terwijl de ander bevestigend knikte. Over de uitslag valt nu eenmaal niet te twisten. Over de publieksprijs konden we tevreden zijn. Het publiek had ons de 9e plaats gegeven. Hierna werd er door iedereen volop kermis gevierd. (voor foto's van de kermis bij de kletskop op dinsdagmiddag, zie elders op onze site of klik op deze link)

Groeten,

Tonny