Het is vroeg in de morgen van zondag 28 augustus wanneer ik de eerste letters van dit stukje op de computer tik, met het gerommel van het onweer op de achtergrond. Na een week met tropische temperaturen werkte de regenbui, die gepaard ging met het onweer, als een verfrissende douche en dat komt zeker de temperatuur en onze dahlia's ten goede.

Afgelopen week, tijdens deze tropische hitte moesten we 3x plukken. We konden goed aan de vraag voldoen voor de leveringen voor Rekken, Vollenhove en Winterswijk. Na deze leveringen waren we al over het aantal te leveren dahlia's van vorig jaar heen en dan te bedenken dat de leveringen voor Beltrum, Zundert en Aalten nog moeten komen voorspelt dat veel goeds. Het ontzettend harde werken op het nieuwe stuk dahlialand wordt zo eindelijk beloond. Maar niet alleen op het dahlialand is hard gewerkt, ook bij de corsowagen heeft men peentjes gezweten.

Terwijl er aan de ene kant van de wagen nog volop werd gelast, werd de andere kant van de wagen al voorzien van karton. Direct achter de kartonploeg ging de witploeg van start. En zo kunnen we met volle tevredenheid zien hoe de wagen van een holle ijzeren constructie verandert in een mooie te beplakken bloemenwagen. Nadat er gewit was, konden de ontwerpers Henry en Eva al beginnen met het inkleuren van de wagen. En dan zie je eigenlijk pas hoe mooi de wagen gaat worden. Nu de ene kant van de wagen volledig gewit is, kunnen we met z'n allen aan de andere kant aan de slag. Daarom hebben we dit weekend ook omgetoverd tot een karton- en witweekend.

Ook zijn we afgelopen vrijdagavond naar het optreden geweest van een aantal van onze corsoleden die tijdens de “Lechtenvoordese oavend” optraden. Manon, Cas, en Twan en de rest van de bandleden “Schools Out”, jullie optreden was weer geweldig en dat werd door het publiek gewaardeerd en beloond met een groot applaus.

Omdat we nog maar 11 dagen te gaan hebben, voor de opening van het plakweekend dat dit jaar vanwege ons 60 jarig bestaan, officieel bij ons wordt gehouden, is er nog veel te doen. De wagen moet helemaal gereed zijn om te worden beplakt, de spuitinrichting voor het lijmen van de dahlia's moet worden opgebouwd, de tent voor de opslag van de bloemen moet worden gemaakt, de plaktafels dienen in elkaar te worden gezet, droogrekken moeten nog worden geplaatst en zo is er, met nog een aantal andere kleine klusjes nog veel te doen.

Dus leden, kom deze aankomende week een handje helpen, want dat is hard nodig. Vandaar: Alle hens aan dek.

(foto's zie elders op onze site of klik op deze link)

Groeten,

Tonny