Op 16 april was het zover. We vierden ons 60 jarig jubileum en de officiële opening van onze bouwlocatie.

Een feestcommissie werd samengesteld om het programma samen te stellen. 60 Jaar! Een mijlpaal werd bereikt. Als vereniging hebben we in de 60 jaar ups en downs meegemaakt. We mogen diegene bedanken die onze vereniging in het verleden door een moeilijke periode hebben gelootst, zodat we nu ons 60 jarig jubileum konden vieren. Dat dit samen viel met de officiële opening van onze bouwlocatie is niet toevallig.

Na ruim een jaar aan de bouwlocatie te hebben gebouwd was deze klaar om aan iedereen te kunnen worden getoond. We hebben bewust dit niet afgelopen jaar gedaan omdat er nog veel kleine werkzaamheden moesten worden verricht. En als je je presenteert aan het publiek dan wil je het ook goed doen. En ik mag zeggen dat we dat ook hebben gedaan. De feestcommissie die hiervoor was samengesteld was ruim 6 weken van te voren begonnen met het samenstellen van het programma. Niets moest aan het toeval worden overgelaten. Alles moest tot in de puntjes worden geregeld. De vergunning werd aangevraagd, de uitnodigingskaarten werden verstuurd, de advertentie voor de krant werd opgesteld, de Kletskop werd ingehuurd voor de drankuitgifte, Partypoint werd ingehuurd voor het plaatsen van een sanitaire wc unit en leverde daarnaast nog vele andere benodigdheden waaronder tafels, verwarmingszuilen, banken etc. De topband “Slagerij Wolters” werd gecontracteerd om te komen spelen en wat dacht je van onze eigen “Van Reedestraatband” die het eerste deel van deze feestelijke dag voor hun rekening nam. Zij speelden, hoewel het nog licht was, de sterren van de hemel, met dank aan Rick en Dennis Klumperink die het geluid en het licht verzorgden. Dikke complimenten viel de Van Reedestraatband ten deel.

Maar eerst was er de receptie waarbij genodigden en alle leden aanwezig waren. Fijn was het om te zien dat bijna alle genodigden gehoor hadden gegeven aan onze uitnodiging. Nadat de ceremoniemeester in de persoon van Arnout het programma van die middag bekend maakte en enkele regels van huishoudelijke aard had medegedeeld, was het de beurt aan de voorzitter om namens de vereniging iedereen welkom te heten en onder andere enkele woorden van dank naar onze sponsoren uit te spreken. Hierna nam Herman ter Haar namens de stichting SBL het woord en nam samen met ons de levensloop van onze vereniging door en aan het einde van zijn speech deelde hij mede dat de opening van het plakweekend dit jaar bij ons zal plaatsvinden. Daarnaast mochten we van de SBL enkele mooie kado's in ontvangst nemen, waaronder een oorkonde. Om ongeveer 17:00 uur kwam er een einde aan het officiële gedeelte van de middag. Vele belangstellenden kwamen onze locatie bezoeken en konden net als onze genodigde gasten onze bouwlocatie goed bekijken. Vooral de maquette van de wagen die we dit jaar gaan bouwen had heel veel belangstelling. Dat belooft nog wat! Onze burgermeester Annet van Bronsvoort liet zich dan ook goed voorlichten over het onderwerp dat we dit jaar hebben gekozen. Cool Colours.

De Van Reedestraatband beet de spits af met het muzikale gedeelte. Met de vele bekende nummers die zij speelden zat de stemming er gelijk al goed in. Terwijl iedereen kon genieten van een drankje en volop aan het praten was, genoten de kinderen van het speelkussen dat buiten was opgesteld. En niet alleen kinderen hebben gebruikgemaakt van het speelkussen zoals sommige foto's bevestigen. Voor foto's van deze prachtige dag klik op deze link. Bij de wagen van De Timp kon iedereen een lekker frietje of een andere warme lekkernij bestellen, zodat men niet naar huis hoefde te gaan voor een maaltijd. Nadat de Van Reedestraatband alle nummers uit hun repetoire ten gehore had gebracht, werd het podium gewisseld en speelde Slagerij Wolters hun repetoire waarbij bij vele nummer wederom luidkeels werd meegezongen. Dat vele genodigden zich opperbest vermaakten bleek uit het feit dat ze tot lang na de receptie aanwezig waren en net als alle anderen konden genieten van deze prachtige dag. Zonder er erg in te hebben vloog de tijd om en werd het stilletjes aan tijd om naar huis te gaan. Als laatste wil ik de feestcommissie namens iedereen bedanken voor hun geweldige inzet en bijdrage aan deze onvergetelijke dag. Dank hiervoor.

 

Groeten,

Tonny