Iedereen kent de term wel "de tijd vliegt", het glipt als het ware als los zand door je vingers.

Zo hebben we alweer een bloedstollende corsoquiz, de maquettepresentatie en het knollen poten achter de rug. Van iedere activiteit vind je hieronder een samenvatting.

 

Corsoquiz,

Een prachtig initiatief van corsogroep Lansink Bluiminck. Zij organiseerden een corsokennisquiz, waarbij iedereen die belangstelling had om mee te doen zich als team in kon schrijven. Natuurlijk deden wij ook mee. Een sterk team werd in het leven geroepen en onze corsogroep werd vertegenwoordigd door Marleen, Carly, Malou en Menno. Bij deze quiz ging het uiteraard over het corso en corso aanverwante zaken. Af en toe waren er ook vragen bij van actuele gebeurtenissen en muziek. Al snel bleek dat een gedegen kennis omtrent het corsoleven een must was. Onderschat het niet want de vragen waren pittig, zeer pittig! Maar ons team had zich goed voorbereid, en naar verluid lagen er menige studiedagen aan ten grondslag om goed voor de dag te komen. Op de negentiende maart was het dan zover.

Bij De Kletskop moest ons team het opnemen tegen de corsogroep Veur Mekare en Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde. De strijd brandde los, de spanning was menigmaal te snijden en bij iedere gewonnen punt van ons team brak er een oorverdovend gejuich los van de vele supporters die ons team aanmoedigden. Ons team heeft zich dapper verweerd maar moest toch het onderspit delven tegen Veur Mekare en Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, ook al scheelde dat niet veel. Het was een prachtige avond met spanning en sensatie en we kijken alweer uit naar de volgende quiz, want iedereen vond dit een succes dat zeker een vervolg zal krijgen.

 

Maquettepresentatie,

Op vrijdag 24 maart stond de maquettepresentatie gepland. Dit jaar hebben we twee jonge ontwerpers. Jeroen Koster en Chiem Seesing hebben deze "zware taak" op hun schouders genomen. Ja, en dan volgt er een tijd van tekenen, ontwerpen, uitvoeren en terugkoppeling. Blijdschap en teleurstelling als het idee al door een andere corsogroep is ingediend. Dit betekend weer terug naar de tekentafel en van voren af aan weer opnieuw beginnen. Maar jongens, wat kunnen jullie trots zijn op het huidige ontwerp en de maquette die door jullie is gemaakt. Jullie hadden de spijker niet beter op de kop kunnen slaan, niets sluit beter aan, aan het onderwerp waarmee we op dit ogenblik bezig zijn, namelijk: de verhuizing van de bouwlocatie.

De titel "Volle Bak" is dan ook prima gekozen. Veel leden hadden zich op de vrijdagavond verzameld op onze nieuwe bouwlocatie om de onthulling van de maquette live mee te maken. En onder luid applaus werd de maquette dan ook onthuld. Onze fotograaf die zo af en toe wat plaatjes schiet was vanwege andere gerelateerde corsoactiviteiten wat later ter plaatse, maar was de avond ervoor naar de plek geweest waar de maquette tot stand is gebracht en had daar snel nog wat plaatjes geschoten. Jongens jullie hebben (ook met behulp van anderen) een stukje vakwerk geleverd waar je met recht trots op mag zijn. En nu snel aan de slag om het ontwerp om te zetten naar de corsowagen.

 

Knollen poten,

Op de agenda stond gepland dat we op vrijdag 1 mei en zaterdag 2 mei de knollen gingen poten. Een paar dagen ervoor, op koningsdag toen we vrij waren, hebben we de knollen uit de winterstalling gehaald en alvast naar het land gebracht. De schrik sloeg ons om het hart toen we zagen dat van de 10.000 knollen het er zeker 4000 niet hadden gehaald om de winteropslag goed te overleven, terwijl een paar weken ervoor er alles nog goed uitzag. Elk jaar gebeurt het wel dat er een aantal knollen de winteropslag niet overleeft maar niet in deze aantallen. We hadden al wel stekken gekocht om het jaarlijkse verlies aan te kunnen vullen maar op zo'n groot verlies had niemand gerekend. En dan redden wat er te redden valt. Om nog maar een aantal knollen bij elkaar te sprokkelen hebben we de kweekbakken in de kas waar de stekken worden getrokken ook maar leeggehaald om het verlies zo ver mogelijk te kunnen beperken. 

Vrijdagavond 19:00 uur. Normaal staan we met ongeveer 8 tot 10 man op het land om de knollen te poten. We wisten niet wat we zagen, 23, ja, je leest het goed, 23 personen stonden klaar om de knollen de grond in te krijgen. Onze vrouwelijke leden stonden vandaag hun mannetje. Een enkeling die wat later op het land arriveerde kreeg de lolige opmerking "heb je wel gereserveerd, anders is er geen plaats voor je" om de oren, waarna een luid gelach vanuit de groep te horen was. Ouderwets met de bats werden de knollen de grond in gewerkt. De term "droad" vloog ons om de oren en in een mum van tijd zaten alle knollen in de grond. Iedereen die geholpen heeft, bedankt voor de hulp, zo zie je maar weer dat vele handen licht werk maken.

Groeten,

Tonny

(voor foto's klik op deze link)