U heeft in de rubriek Nieuws, "Tegelen en graven" kunnen lezen dat we medio januari zouden beschikken over een schaftkeet.

Om goed voorbereid te zijn in verband met de aanleg ten behoeve van de voorzieningen voor het aansluiten van de elektra, waterleiding en riolering zijn we tussen kerst en oudjaar 2014 nog even wezen kijken bij bouwbedrijf Ten Brinke in Varsseveld waar op dat moment onze toekomstige schaftkeet nog stond.

Met Raymond Taken (die geboren en getogen is in de Van Reedestraat) van bouwbedrijf Ten Brinke hadden we afgesproken dat de schaftkeet op donderdag 15-01-2015 zou worden geleverd. Ondertussen hadden we ook onze tweede container aangeschaft ten behoeve van de opslag van materiaal en materieel. Deze tweede container werd net zoals de eerste container tijdelijk geplaatst naast de Vihamij.

Zoals afgesproken arriveerde onze schaftkeet op 15-01-2015. Omdat de vrachtwagen met kraan niet over ons pas verharde gedeelte kon rijden, mocht de vrachtwagen met kraan op het terrein van Kobus Tuning zijn stempels uitzetten en de schaftkeet over het hek heen takelen. Helaas stond de vrachtwagen met kraan hierdoor net iets te ver verwijderd om de schaftkeet in één keer op de goede plaats te kunnen zetten. Kobus Tuning nog hartelijk bedankt voor alle medewerking.  (zo zie je maar weer, beter een goede buur dan een verre vriend) Nadat de schaftkeet een tijdelijke plaats had gekregen, werd ons officieel de sleutel overhandigd en waren wij de trotse bezitter van onze nieuwe schaftkeet. Bouwbedrijf Ten Brinke willen we bedanken dat we voor een leuk bedrag deze schaftkeet mochten overnemen.

Met Eefting-Rensing hadden we afgesproken dat we een week later de schaftkeet en de containers op de plaats zouden zetten. De gehele week was het mooi weer, maar van vrijdag 23-01-2015 op zaterdag 24-01-2015 ging het sneeuwen. Ook zaterdagmorgen sneeuwde het nog flink. Maar de kraan was besteld, dus afzeggen was geen optie. Dus gingen we in de sneeuw aan de slag om de schaftkeet op de goede plek te zetten.

Ook nu weer mochten we de vrachtwagen met kraan op het terrein van Kobus Tuning zetten en al gauw stond het eerste deel van de schaftkeet op zijn plaats. Voor het tweede deel dat ervoor moest worden geplaatst, hadden we meer tijd nodig. De afstand was een stukje groter en het moest heel nauwkeurig aansluiten op het eerste gedeelte. Een lastige opgave maar door het vakmanschap van de chauffeur/kraanmachinist kwam dit ook op de juiste plaats te staan.

Nu was de zwarte container aan de beurt. Deze hing al snel in de stroppen maar toen die eenmaal boven de schaftkeet zweefde, bleef de container op zijn plaats hangen, de beveiliging van de kraan voorkwam dat de kraanarm verder kon uitschuiven. Hadden we ons verkeken op de afstand? Was de container zwaarder dan we dachten? Het was ons duidelijk, dat het op deze manier niet mogelijk was om de container te plaatsen. Er zat niets anders op om met de vrachtwagen met kraan over onze tegels te rijden om dichterbij te kunnen komen. Dit hadden we juist willen voorkomen. Nu kwam het goed uit dat het een aantal dagen had gevroren, zodat de grond onder de tegels flink hard was geworden. De container werd even op een plaats gestationeerd en na het verzetten van de vrachtwagen met kraan stond de container al snel op de goede plaats.

De andere container was op de aanhanger gezet en werd van de aanhanger direct op zijn plaats gezet. De klus was geklaard. Eeftink-Rensing hartelijk bedankt voor alle medewerking. Nu alles op zijn plaats staat kunnen we beginnen met het aansluiten van elektra en waterleiding. De meterkast in de schaftkeet moet voorzien worden van een meter die het verbruik van het aantal kilowatts gaat registreren. De ramen van de schaftkeet moeten worden verplaatst, zodat we straks de tent in kunnen kijken. De toiletgelegenheid kan verder worden afgebouwd. We kunnen de beplating om de containers en de schaftkeet aanbrengen. Enz. enz. Kortom we zijn nog wel even bezig voordat alles klaar is. maar we lopen prima op schema. (voor foto's klik op deze link)

Groeten,

Tonny