Leden van de corsogroep hebben op de zaterdagen en vrije dagen veel werk verzet voor de nieuwe bouwplaats.

Nadat alle trottoirtegels en bandjes van de trailer waren geladen, konden we beginnen met het verharden van de bouwplaats. Terwijl een aantal personen zich bezig hield met het afrijen van het zand, ging een andere groep flink aan de slag om alle trottoirtegels schoon te maken, zodat deze makkelijk konden worden gelegd.
Een strook die langs de Vihamij liep werd niet verhard, omdat we op een later tijdstip de waterleiding en de kabel voor de stroom nog moesten ingraven. De eerste tegels werden gelegd. En al gauw werd de ene na de andere pallet met trottoirtegels weggewerkt, zodat onze bouwplaats steeds meer werd verhard.

Geregeld kwam Jos ons voorzien van een bakje koffie met wat lekkers erbij en afhankelijk van het weer werd dit in de buitenlucht of in onze tijdelijke kantine genuttigd. De container waarin we ons materiaal gaan opslaan, diende namelijk als tijdelijke kantine waarin we prima konden bivakkeren. Er is nog een tweede container aangeschaft voor opslag van goederen en de tent als deze na het corso weer wordt gedemonteerd. Medio januari beschikken we over onze echte kantine die bestaat uit een schaft/directiekeet met een totale oppervlakte van 30 m2.

Nadat alle tegels op de plek lagen, konden we beginnen met het graven van een 50 meter lange sleuf waarin de waterleiding en de stroomkabel moest worden gelegd. Het bleek al gauw dat dit een heidens karwei was met hier en daar wat puin en ander ongein in de grond. Achteraf gezien was een graafmachientje toch wel makkelijk geweest. Maar niet getreurd, er werd volop gegraven en het werk vorderde gestaag.

Een waterput voor het aftappen van de waterleiding werd gemetseld en de riolering van de toiletgroep werd aangelegd. De waterleiding en de kabel van de stroom kon nu in de gegraven sleuf worden gelegd. Nadat deze werkzaamheden waren voltooid, konden de sleuven weer worden dichtgegooid en kon het opgebroken straatwerk weer worden hersteld. Doordat het toch nog veel had geregend, was hier en daar het zand onder de tegels weggespoeld, zodat stukjes tegelwerk dreigden te verzakken. Ook dit werd weer hersteld en konden we beginnen met het inwassen van de tegels en het klinkerwerk. Nadat we hier mee klaar waren was het ook donker, dus de hoogste tijd om te stoppen. Nog even gezellig napraten in de "kantine".

We kregen nog bezoek van een aantal leden van groep 6kamp die kwamen kijken hoe het werk bij ons was gevorderd. Tijdens het napraten in de kantine hadden zij namelijk een ludieke actie uitgevoerd. Er was een ooievaar geplaatst, met een bord waarop de tekst "Welkom in de buurt" te lezen stond en daar werd hartelijk om gelachen. Groep 6kamp bedankt voor dit leuke gebaar. Moe maar voldaan keerde iedereen huiswaarts. (voor foto's klik op deze link)

Tonny