Na meer dan 55 jaar een corsowagen te hebben gebouwd aan de Delstraat komt daar nu een einde aan. 

De huidige locatie werd simpelweg te klein. Afgelopen jaar werd met kunst en vliegwerk de bouwtent verlengd zodat we ook nog boven de garage konden bouwen ondanks dat we ook al een complete noodtent voor de bouwtent hadden gebouwd. We waren het er met zijn allen over eens, zo gaat het niet langer. Daarom hebben we besloten om op zoek te gaan naar een locatie waar uitbreiding mogelijk is. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Vind maar eens een geschikte locatie. Na intensief te hebben gezocht, kwamen een aantal locaties naar voren.

Er werd geïnformeerd of die locaties beschikbaar waren en of er wel gebouwd mocht worden vanuit de regelwetgeving van de gemeente. Dit i.v.m. bestemmingsplan en vele andere zaken. Al gauw kwamen we er achter dat op veel locaties niet kon of mocht worden gebouwd. De moed niet opgeven en maar weer zoeken naar een geschikte plek om te kunnen bouwen. Er werd een prachtige locatie gevonden aan de Newtonstraat. De Vihamij had achter hun pand een mooi stukje grond liggen waar we wat hun betrof, konden bouwen. Het stuk grond werd ingemeten er kwam een voorlopige schets hoe het terrein moest worden ingericht en waar wat moest komen te staan. Deze ruwe schets werd omgezet door Lines Arcs, ontwerpstudio voor huis en tuin (en nu ook voor corsobouwlocaties) naar een prachtige ontwerptekening. Hiermee konden we met gerust hart richting gemeente gaan om toestemming te vragen om hier in de toekomst de corsowagen te mogen bouwen. Mede dankzij deze zeer uitgebreide ontwerptekening en de goed gekozen locatie heeft dit tot een zeer positief resultaat geleid. De gemeente bleek een echt corsohart te hebben. Nadat er een aantal voorwaarden door de gemeente waren gesteld, waaraan wij als vereniging gehoor moeten geven, werd ons toestemming verleend om te mogen bouwen.

Het voornaamste hadden we nu. De locatie. En dan begint het feest. Er werd een bouwgroep opgericht die zich bezig zou houden met de aanschaf van containers waarin de tent en het materiaal kon worden opgeborgen. Er moest een onderkomen worden geregeld in de vorm van een bouw- directiekeet. Waar halen we elektra en water vandaan en hoe zit het met de riolering? Afijn een heleboel zaken om te regelen.

Maar eerst moest de grond bouwrijp worden gemaakt. Een uit de kluitgewassen struik diende te worden verwijderd en de grond moest worden geëgaliseerd. Daarna geel zand erop om het geheel te kunnen verharden. Ja, waar haal je zo snel 380 m2 klinkers of ander verhardingsmateriaal vandaan en dan ook nog voor een zacht prijsje. Het toeval wil dat één van onze leden in de krant had gezien dat in Eibergen het openluchttheater compleet zou worden gerenoveerd en dat de materialen die daaruit vrij zouden komen tegen een vergoeding konden worden afgehaald. Bam! 3000 trottoirtegels die stonden ons wel aan. Direct contact gelegd en ja hoor, die waren voor ons. Er was alleen één “kleinigheidje”. We moesten ze er zelf uithalen. Dus zaterdag 6 december stonden we met 13 personen de tegels uit het openluchttheater te trekken. Wat een werk zeg. Ondanks dat we gebruik konden maken van een shovel was het toch voornamelijk handwerk. Het leuke was dat onze werkzaamheden ook nog door een drone met een camera werden vastgelegd. We hopen hier ooit nog de beelden van te zien. Het spreekwoord mag dan luiden “vele handen maken licht werk” het bleef toch zwaar werk. Tijdens deze werkzaamheden in Eibergen werd er slechts door 2 man op het terrein van onze toekomstige bouwlocatie gewerkt. Dat deze 2 mannen het vak verstaan mag duidelijk zijn. Binnen een mum van tijd was een grote berg met klinkers die er nog lag opgeruimd, de uit de kluit gewassen struik verwijderd en was het terrein bouwrijp gemaakt. Daarna geëgaliseerd, en voorzien van geel zand. Vakwerk! Ondertussen werd er goed gezorgd voor alle medewerkers. Ze werden met regelmaat voorzien van koffie, fris, en wat lekkers te eten. Bedankt, cateringteam namens allen voor de goede zorgen.

De trottoirtegels en bandjes werden opgeladen in de vrachtwagen en richting Lichtenvoorde getransporteerd. Doordat er zo hard was gewerkt liepen we een mooi stukje voor op de planning. We besloten om alvast een stuk te gaan bestraten. Met vereende krachten was aan het einde van de dag de berg met klinkers flink gereduceerd. Moe maar voldaan keerde iedereen huiswaarts. Dit was een prachtig begin van onze nieuwe bouwlocatie. Prachtig dat we met z'n allen al zo'n mooi resultaat hebben bereikt! Voor foto's van de werkzaamheden deze dag klik op deze link. Voor de beelden die gemaakt zijn met de drone, tijdens ons werk in Eibergen zijn hier te vinden

Tonny