Na weken van kartonnen en witten en het opbrengen van diverse stroken tempex was het zover.

 De lijnen konden op de wagen worden gezet door onze ontwerper Jordy, zodat de wagen kon worden ingekleurd. Zowel de jeugd als de wat “oudere” jeugd hield zich hiermee bezig. Maar een kleine groep constructeurs / techneuten hield zich de afgelopen week met hele andere dingen bezig. Het “stokje” waarop de apen zitten (de wip) zou worden aangedreven door een motor. En de koppen van de apen zouden ongeacht de stand van de wip de mensen in het publiek moeten blijven kunnen aankijken. Een motor aangedreven wip en gestabiliseerde koppen, ga er maar aan staan. Maar niets bleek voor onze techneuten te moeilijk en voor elk probleem werd een oplossing gezocht. De constructie voor de motor die de wip in beweging zou zetten werd in elkaar gelast, de motor werd geplaatst en de besturing voor de motor werd gemaakt. De constructie voor de gestabiliseerde koppen werd ontwikkeld en toegepast. In theorie moest alles functioneren. Maar theorie blijft theorie en is nog steeds geen praktijk.

Om niet voor onaangename verrassingen tijdens het corso te komen staan, moesten we dus alles testen. Op zaterdag 30 augustus was dat zover. De muziekinstallatie was inmiddels ook aangebracht en de wagen werd naar buiten gereden. Heren constructeurs en technici wat hebben jullie een prachtige prestatie geleverd. Wat in theorie was bedacht bleek in praktijk feilloos te functioneren. Grandioos. Nog snel het aggregaat testen en dan vlug de wagen weer naar binnen drukken want er kwam een bui aan die er niet om zou liegen. De wagen was net op tijd weer in de tent toen een stevige regenbui losbrak.

Het was een drukke week voor iedereen want we waren niet alleen druk met de wagen, maar hadden ook geplukt voor de corso's in Rekken, Vollenhove en Winterswijk. Met een relatief kleine groep zijn er heel wat kratjes dahlia's geplukt. Ook heeft nog een kleine groep tijdens het Huntenpopfestival in Ulft als verkeersbegeleider gewerkt, om extra inkomsten voor onze corsogroep te verwerven. Allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet. (voor foto's klik op deze link)

Het plakweekend staat bijna voor de deur maar er is nog tijd voor wat ontspanning. Voor diegene die zin en tijd hebben kunnen naar het corso in Zundert. En dat is ieder jaar ook weer een hele belevenis. En voor straks wens ik iedereen veel succes en plezier toe in het plakweekend. Tot snel.

 

Groeten,

 

Tonny