Een pluim wordt uitgereikt, maar eest even wat bijpraten.

Door de vele werkzaamheden en grote drukte is het alweer een tijdje geleden dat er wat nieuws te lezen viel op onze website. Hoogste tijd om even bij te praten. Wat is er de afgelopen tijd veel gebeurd en wat is er hard gewerkt. Nadat we de tent hadden gezet konden we opnieuw verhuizen. Alle materiaal en gereedschappen werden verzameld en met wagen en al verhuisd van onze tijdelijke bouwlocatie aan de Newtonstraat naar de tent aan de Delstraat, waar de wagen verder wordt afgebouwd. Maar voordat dat kan, moet er nog wel iets aan onze eigen tent verbouwd worden want de wagen past er anders niet in. Na wat puzzelen bleek als enige optie dat het tentzeil aan de achterkant van de tent moest worden verwijderd. We gaan een extra tent bouwen bovenop de garage die dan weer aansluit aan onze tent. Een heel karwei. Maar wat moet dat moet. En zo hebben we ook die uitdaging weer overwonnen.

 

De jaarlijkse feestavond, die dit jaar door Twan en Arnout werd georganiseerd, viel erg in de smaak en iedereen die daarbij aanwezig was heeft zich uitstekend vermaakt. Namens allen nog hartelijk dank.

 

Ook zijn we met een hele ploeg op het land werkzaam geweest. Door het slechte weer waren een aantal landdagen uitgevallen waardoor er geen onderhoud op het land kon worden uitgevoerd. En onderhoud (onkruid wieden / schoffelen) was hard nodig. Er viel bijna geen dahlia meer te bekennen. Het onkruid had de overhand gekregen. Maar na een aantal avonden met man en macht te hebben gewerkt zag het land er weer piccobello uit. Nu is het een kwestie van bijhouden. Ik wil dan ook hierbij iedereen uitnodigen om elke dinsdagavond naar ons land te komen op de Aagtemanweg 11 te Harreveld om te helpen met het onderhoud. Op ons land hebben we nieuwe sproeiers geïnstalleerd en die staan klaar voor gebruik. Doordat we nieuwe slangen, koppelingen en kranen hebben gekocht is het land nu in een handomdraai te beregenen. Het gesleep met sproeier en slangen behoren nu eindelijk tot het verleden.

 

We zijn met een grote groep enthousiastelingen naar het School- en Volksfeest in Goor geweest om daar in de feesttent en als verkeersregelaar te werken om zodoende onze kas te kunnen spekken. Alle mensen die hieraan hebben meegeholpen wil ik bedanken. Jullie verdienen een dikke pluim.

 

 

We mochten dit jaar ook weer namens Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde loten verkopen. En je kunt stellen dat de Lichtenvoordenaren het corso een warm hart toe dragen want we hebben alle 300 loten kunnen verkopen. Alle mensen die een lot hebben gekocht BEDANKT.

 

De eerste vrijdag van de maand tot aan de kermis wordt Café de Kletskop omgedoopt tot corsocafé. We willen iedereen oproepen om zeker op die avond in het corsocafé aanwezig te zijn. Mooie live muziek en een prima sfeer zorgen voor een aangenaam verblijf en je kunt makkelijk een praatje aanknopen met mensen van andere corsogroepen en je hoort altijd wel wat nieuws.

 

Tijdens de zomermarkt werden de maquettes getoond. Ik moet zeggen dat er zich onder de maquettes een aantal juweeltjes bevinden. Als de bouwers de wagen op de weg krijgen zoals de maquette er uit ziet, dan belooft dat nog wat. Tijdens de maquettepresentatie werd het sponsorcontract tussen de Grolsch en Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde getekend. Met een ludieke actie werd de ondertekening gevierd. Elke aanwezige kreeg een halve liter en door gezamenlijk te “ploppen” was de overeenkomst een feit.

 

 

We naderen weer de jaarlijkse zomervakantie. Diegene die op vakantie gaan, die wens ik een hele fijne vakantie toe, en de achterblijvers wens ik succes toe met alles wat ze doen en nog willen doen. Zo, we zijn weer een beetje bijgepraat. Ik hoop jullie snel te zien, bij de wagen, op het land of in het corsocafé.

 

Groeten,

 

Tonny