Lekker druk zijn, op onze eigen manier.

Goed is het om te zien dat iedereen op zijn eigen manier druk is met de voorbereidingen van het bloemencorso.

Er worden stekken van de knollen getrokken zodat deze straks op het land uit kunnen groeien tot prachtige dahlia's. En als ik goed ben geïnformeerd zullen de stekken op zaterdag 24 mei op het land worden gepoot.

 

De Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde heeft de handen ook flink uit de mouwen gestoken door op het juryterrein de op- en afrit voor de corsowagens flink te vergoten d.m.v. het plaatsen van een nieuwe dubbele poort. De oude poort van 6 meter werd verwijderd en er zijn 2 nieuwe poorten herplaatst. De vrije opening bedraagt nu bijna 8 meter. Tevens is de “knik” die zich tussen het terrein en de weg bevond geëgaliseerd. Het terrein sluit nu naadloos aan bij het wegdek. De SBL heeft ook een compleet stuk opnieuw geklinkerd. Klassewerk SBL. Nu kunnen de corsowagens zonder problemen het juryterrein op- en afrijden, wat de doorstroming van de optocht zeker ten goede zal komen.

 

Ook een goede gedachte van de SBL was dat alle onderstellen van de corsogroepen op hun technische staat zouden worden gekeurd. Ons onderstel was op zaterdag 3 mei aan de beurt. Die avond ervoor hadden we het onderstel nog uit de winterstalling gehaald. Al het zware buis en kokerprofiel lag nog op de wagen en dat moest nog gauw worden verwijderd. Zonder ook maar iets aan het onderstel te hebben gedaan kwamen we na een paar kleine opmerkingen goed door de keuring. Tijdens de bouw nemen we die puntjes mee en dan is alles weer pico bello.

 

Diezelfde vrijdag 2 mei dus, hadden we intrek genomen in onze tijdelijke bouwlocatie. We hebben nu de beschikking van een hal waarin we totdat de tent staat kunnen bouwen. Prachtig toch!

In de hal moest hier en daar nog even wat gesleuteld worden aan de waterleiding en het elektra. Daarna kon het feest beginnen.

 

Na alle werkzaamheden die deze dagen / weken al weer waren verricht kwamen we op vrijdagavond 2 mei als corsogroep bij de Kletskop samen dat even was omgedoopt tot Corsocafé voor een mooie afsluiting van deze dagen / weken.

 

Voor foto's klik op deze link

Groeten,

 

Tonny