De winterstop is nu eindelijk voorbij. Het corsoseizoen wordt officieel geopend met de maquettepresentatie.

Op 14 maart was het dan ook een drukte van belang bij Lurvink afbouw. Nadat iedereen was voorzien van een kopje koffie was het moment suprême daar.

 

Maanden lang had onze ontwerper Jordy, met behulp van Menno en Chiem aan de maquette gewerkt. Onder luid applaus werd de maquette onthuld. Een meester stukje vakwerk viel ons ten deel. Want laten we eerlijk zijn, een idee hebben is één, maar zet dat idee maar eens om in een maquette. En dan de titel, deze kan niet beter aansluiten bij het onderwerp. “Alle gekheid op een …...” eigenlijk is het ook gekkenwerk. We bouwen ruim een half jaar aan onze wagen en na de optocht...., afijn nog niet aan denken want er ligt nog een prachtig bouwseizoen voor ons. Nadat Jordy uitleg had gegeven over afmetingen, voortbeweging, kleurschakering en dergelijke kon iedereen de maquette van dichtbij gaan bewonderen. Men wilde toch ook zelf het bewegingsmechanisme even testen. Heren, klassewerk! Voor foto's klik op deze link.

 

Na een korte pauze was het de beurt aan Jasper. Jasper heeft met behulp van Jordy, Mischa en Arian veel energie gestoken in de vernieuwing van onze website. Onze website was na jarenlange trouwe dienst toe aan een nieuwe look. Met behulp van een beamer presenteerde Jasper ons de nieuwe site.

 

En die mag er zijn! Hiermee kunnen wij ons als corsogroep nog beter presenteren naar het grote publiek. Vele nieuwe snufjes werden ons getoond, waaronder een plattegrond van Google maps waar onze bouwlocaties te vinden zijn. Een enorm gelach steeg op toen Carel aangaf of Jasper er ook de locatie van ons land op kon zetten, omdat maar een enkeling die wist te vinden. Na de presentatie kon men nog snuffelen in de oude fotoalbums die door Carel waren meegebracht. Hierin is de gehele geschiedenis van onze corsogroep te vinden. De albums en plakboeken zijn met zorg samengesteld met dank aan Dorine en zijn van onschatbare waarde voor onze vereniging.

 

Naast het informatieve karakter van de avond was het bovendien ook een gezellige avond die tot bijna middernacht duurde, ik wil dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar inzet en voor de komst. De avond bleek toch nog te kort want men was nog lang niet uitgepraat over hetgeen we die avond hadden gezien en gehoord. Bij de Kletskop kreeg dit een vervolg wat tot in de kleine uurtjes duurde.

 

Groeten,

 

Tonny