Op zaterdag 9 november 2013 was het dan zover. De jaarlijkse feestavond. Eigenlijk had die al op 22 juni moeten plaatsvinden maar kon toen niet doorgaan vanwege het 750-jarige bestaan van Goor. Daar hebben we als corsogroep diverse werkzaamheden verricht, zodat we onze kas een beetje konden spekken.

Om 19:00 uur was het verzamelen bij Johnny en Lies. Met een grote groep fietsten we in colonne naar het Heideroosje. Ondanks het slechte weer zat de stemming er goed in en er werd vrolijk gekletst onderweg. Doordat de voorhoede het tempo er flink in had, bleef de achterhoede wat achter. Helemaal toen Edwin de trapas van zijn fiets aan gort trapte (hij kent na jaren zijn eigen kracht nog niet). Nog geen minuut hiervoor had hij verteld dat deze fiets uitsluitend werd gebruikt voor festivals, kermissen en kroegbezoek. Het enige wat aan die fiets nog goed functioneerde waren de wielen, de verlichting en de trapas. Maar ook die was nu kapot. Gelukkig fietste Michael naast Edwin, en deze krachtpatser heeft toen zonder problemen Edwin op sleeptouw genomen tot aan het Heideroosje. Daar werden we ontvangen door het organiserende feestcomité Ilse en Marijn.

Na een paar lekkere bakjes koffie, met ook wat lekkers erbij werd het woord aan de voorzitter gegeven die op zijn beurt ook iedereen welkom heette namens het bestuur. Na een aantal mededelingen werd overgegaan tot de huldiging van “Corsobouwer van het jaar 2013”. Deze titel ging naar Chiem Seesing. Na het overhandigen van een prachtig shirt dat onmiddellijk moest worden aangetrokken, kreeg Chiem ook nog een mooie oorkonde namens het bestuur. Daarna waren Robbin, Menno en Luuk aan de beurt. Ook zij werden in het zonnetje gezet vanwege de verrichtte werkzaamheden die onze vereniging een mooie duit had opgeleverd. Nadat de voorzitter iedereen had bedankt voor de inzet van afgelopen seizoen namen Ilse en Marijn het woord over. Er werden 6 groepen gevormd en we moesten per groep een zestal activiteiten uitvoeren.

Onder grote hilariteit werd er gestreden om maar van de tegenstanders te kunnen winnen om zo het maximale aantal punten te kunnen bemachtigen. Of het er overal wel eerlijk aan toe is gegaan durf ik te betwijfelen maar een kniesoor die daar op let. Onder het genot van menige drankjes en hapjes werden de spelletjes uitgevoerd. Er werd flink gelachen door de omstanders als het met het spelletje compleet verkeerd liep. Uiteindelijk waren de winnaars bekend. De gelukkige prijswinnaars Thea, Michael, Elly, Twan, Yvonne, Heronie en Leo, kregen als beloning een prachtige “gouden” medaille en natuurlijk eeuwige roem. Hierna was er nog voldoende tijd om met iedereen gezellig bij te kletsen. De avond vloog voorbij en zo was het weer tijd om naar huis te gaan. Ilse en Marijn (en ook Gijs) hartelijk bedankt voor deze gezellige avond.

Groeten,

Tonny