Begin dit jaar hebben we als vereniging voor de eerste keer meegedongen naar een bijdrage uit het Rabo Coöperatiefonds. Een aanvraagformulier moest hiervoor worden ingevuld. Daarbij wilde men weten wat het doel is, wat de activiteiten van de vereniging zijn, waarvoor een bijdrage wordt gevraagd en of er een specifieke doelgroep is waarop men zich richt. Kortom men wilde het naadje uit de kous weten. Het is algemeen bekend dat schrijven schrappen is. Het schrappen moest dan ook veelvuldig worden gedaan want het is niet eenvoudig om onze totale activiteiten als vereniging te omschrijven binnen een tekstblok met een vastgestelde grootte. Enthousiast als we allen zijn willen we alles omschrijven en alle activiteiten vermelden maar dat ging helaas niet. Dus toen de definitieve tekst uiteindelijk was samengesteld en was ingevuld op het aanvraagformulier, ging die via de mail naar de Rabobank. En nu maar hopen dat we zouden worden genomineerd voor een mooie prijs.

Helaas behoorden we niet tot de 6 genomineerden waarbij een bedrag hoorde dat varieerde tussen de € 2000,00 en € 8000,00, een dikke tegenvaller. Maar we bleven nog steeds een kans maken op een stimuleringsprijs van € 500,00 en dat is toch ook een mooi bedrag. Buiten de tien stimuleringsprijzen van € 500,00 waren er ook nog 2 prijzen van elk € 1000,00. Deze prijzen vielen net buiten de "hoofdprijzen" en werden toegekend aan diegene die ook een hele goede bestemming voor het geld had. Wat waren we blij toen wij hoorden dat wij waren geselecteerd voor deze prijs. Dankbaar hebben wij dan ook afgelopen maandag 4 november 2013 de prachtige cheque van € 1000,00 in ontvangst genomen. Hiermee kunnen we eindelijk onze lang gekoesterde droom waarmaken. De aanschaf van een nieuw lasapparaat en gereedschap waarmee wij als corsogroep veilig kunnen lassen en werken.

We hebben Manon van Elipen (medewerkster bij de Rabobank) uitgenodigd om een keer bij ons te komen kijken in het bouwseizoen. Zij kan dan zelf bekijken hoe nuttig de bijdrage uit het coörperatiefonds is geweest. We hopen haar binnenkort te mogen begroeten.

Groeten,

Tonny