Na een goed verlopen plakweekend, een prachtig bloemencorso, een gezellig samenzijn op zondagmiddag, een mooie eindklassering op maandagmorgen en een fantastische kermis volgt dan de woensdag van 11 september waarop de wagen van het juryterrein moest worden gehaald. Hiermee wordt dan het einde ingeluid van dit corsoseizoen. Wat ons dan nog rest is het slopen van de corsowagen, het afbreken van de tent en op het land het rooien van de knollen. Met vereende krachten werd de corsowagen ontmanteld. Gekkenwerk is het, als je het goed bekijkt. Maandenlang hebben we er met z’n allen aan gebouwd, heel, heel veel uren zijn er in gestoken en binnen een mum van tijd is dat geschiedenis. Een kaal chassis is wat overblijft, de rest ligt in de container en het ijzer wat we niet meer kunnen gebruiken wordt als schroot verkocht.

Het afbreken van de tent liep vanwege het slechte weer, een dag vertraging op. Tot overmaat van ramp bleef het zeil achter een lat hangen waaruit nog een schroef stak. Een grote scheur in het dakgedeelte van de tent was het gevolg. Gelukkig hadden we nog net voldoende materiaal waarmee we het dakgedeelte konden repareren. Onze tent wordt er na al die jaren niet beter op. Nadat de tent netjes was opgeborgen, was het land aan de beurt. Helaas moesten we constateren, dat er maar een handjevol mensen waren die hielpen met het rooien van de knollen. Terwijl we toch heel veel leden hebben, die de handjes uit de mouwen kunnen steken. Er waren drie lange zaterdagen nodig om de klus te klaren en dan mogen we René nog bedanken dat die al het loof van het land gaat halen. Hiermee is het seizoen definitief afgelopen. Maar we kijken alweer reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen en we hebben natuurlijk onze jaarlijkse feestavond nog voor de boeg.

Op het moment dat ik dit stukje schrijf, hebben we al een evaluatie- en een bestuursvergadering gehad waarin het ontwerp voor aankomend jaar is gepresenteerd. Ik kan slechts een tipje van de sluier onthullen als ik zeg dat het weer een hele uitdaging gaat worden. Jordy is alweer hard aan het werk met het maken van de maquette die op de aanstaande jaarvergadering zal worden gepresenteerd.

Wij kunnen nauwelijks wachten tot het zover is.

Groeten,

Tonny