Zondag 08-09-2013

Voor een aantal bouwers ging om 6:00 uur ’s morgens de wekker al weer af. Met een wat houterige kop vlug opstaan. En ik kan je verzekeren dat dat niet makkelijk is na zo’n vermoeiend plakweekend met slechts een paar uurtjes slaap. De tent van de eerste wagen moest nog worden afgebroken want om 8:00 uur zou de kraan komen om de laatste kop erop te plaatsen. Dus snel de werkkleren weer aan en naar de corsowagen. Gelukkig stond daar de pot koffie al te wachten. Maar, wat was het een hondenweer... De regen kwam met bakken uit de lucht. En het zag er naar uit dat het ook nog wel een tijdje zou gaan aanhouden. Ook weeronline voorspelde, dat het pas in de middag droog zou gaan worden. Dus zat er niets anders op om in de stromende regen de tent af te breken. Regenkleding of niet, na een half uurtje was iedereen drijfnat. Diegene die een paar staanders moesten vasthouden voelden hoe het water zo langs de binnenkant van de mouw naar binnen liep, tussen de bilnaad door de schoenen in. Anderen kregen de volle lading over zich heen toen een touw het begaf, wat het doorhangen van het zeil moest voorkomen, waardoor er zich een grote hoeveelheid water verzamelde. Ze werden getrakteerd op een ware stortdouche. Afijn, de steigers en de dekzeilen waren verwijderd en de kraan stond al te wachten. Kop erop en richting het juryterrein.

Normaal nemen we daar de tijd om ook even de andere wagens te bewonderen maar gedreven door de kou en de natte plunje waren we al snel uitgekeken. We zouden ’s middags nog wel even de tijd hiervoor nemen. Als door een wonder klaarde het weer ’s middags op. De zon brak letterlijk en figuurlijk door. Wat hebben we tijdens het corso een geluk gehad dat het zo’n prachtig weer werd. Als 7e mochten we starten. We waren amper het juryterrein af of er zat al een spijker in de band. Shit! Corsogroepen die spijkeren, bedankt!! Het was maar goed dat we bijna nieuwe banden hadden, dankzij het dikke profiel was de spijker er niet doorheen gegaan. Tijdens het corso werd er heel, heel veel geapplaudisseerd en bewonderend geknikt. Wat waren we trots. Na het corso was het feest in onze tent. Bijna iedereen die geholpen had tijdens het bouwen of plakken was aanwezig. 

René en Thea werden nog even in het zonnetje gezet en kregen een mooi bord met dahlia’s overhandigd vanwege hun 40 jarig huwelijk. Er werd nog lang nagepraat onder het genot van een drankje en een lekker broodje. (René en Thea bedankt) We mochten zelfs gasten ontvangen die we tijdens het corso van Zundert hadden gesproken en die speciaal voor ons naar Lichtenvoorde waren gekomen. Is dat mooi of niet?

 

Maandag 09-09-2013

Pillen 7:00 uur: Een kop koffie en al snel volgde het eerste rondje bier. De spanning steeg omdat om 8:00 uur de uitslag van de corsowagens bekend werd gemaakt. Nadat de plaatsen 18 tot en met 11 bekend waren gemaakt slaakten we een zucht van verlichting. We hadden onze doelstelling gehaald om bij de eerste tien te eindigen. De spanning nam steeds verder toe naarmate we nog niet werden genoemd toen de plaatsen 10, 9, 8, 7 werden vermeld. Ook op de 6e plaats werd onze corsogroep nog niet genoemd. We hadden niet alleen het resultaat van vorig jaar bereikt, maar zelfs overtroffen! Op plaats 5 werd onze corsogroep genoemd. Wat een prachtig resultaat.

Tranen werden weggepinkt. Omarmingen vielen ten deel, handen werden geschut, applaus steeg op uit de zaal, wat een geweldige prestatie hebben wij met z’n allen geleverd. Fantastisch!!! Met zo’n resultaat kon de kermis niet meer stuk. Het was feest bij Pillen ’t Zwaantje! Ook dinsdag heeft een aantal van ons bij de Kletskop kermis gevierd en ook dat was een mooi feestje. Ik hoop dat iedereen een mooie kermis heeft gehad. 

Groeten,

Tonny