Beste corsovrienden,

De vakantie is aangebroken en voor het mooie weer hoeven we dit jaar echt niet naar het buitenland te gaan. Er worden temperaturen behaald waarvan zelfs de kamelen geen brood lusten. Menigeen zoekt tijdens deze extreem warme dagen wat verkoeling aan het zwembad, strand, bos of op een mooi terrasje. Heerlijk genietend van de rust, koelte of een fris biertje. Toch zijn er onder ons een aantal noeste werkers die ook tijdens deze extreem warme dagen stug door blijven werken aan de corsowagen en- of op het dahlialand.

Ons eigen onderstel waarmee we al jaren onze corsowagen bouwen bleek voor het ontwerp “Arabian Derby” niet geheel aan onze verwachting te voldoen, delen van het chassis zouden in het zicht blijven zitten en dat zou afbreuk doen aan het ontwerp. Dus de opbouw en de chassisbalken werden compleet verwijderd en de rest werd in z’n geheel gedemonteerd. Alleen de wielen bleven nog aan de assen zitten. Nu konden we weer aan de opbouw beginnen. Een “kleine” tegenvaller die toch al met al een aantal extra dagen werk met zich mee bracht in ons toch al krappe tijdsschema. Heren constructiewerkers, jullie hebben toch maar weer een mooi staaltje vakmanschap laten zien.
Nadat het onderstel weer volledig geschikt was gemaakt konden we beginnen met de rest van de opbouw.

Na deze drukke en hectische werkzaamheden vonden we dat het tijd was voor een beetje ontspanning in de vorm van een gezamenlijk avondje uit. En waar kunnen we dat beter doen dan bij café “De Kletskop”. Genietend van een lekker biertje werd er vrolijk gekletst. De avond verstreek en ondanks de lekkere hapjes die Eric ons voorschotelde begonnen onze magen te knorren. Iemand kwam op het idee, laten we wat patat halen. En sneller dan de benen konden dragen werd de patat gehaald. Voor de insiders, “het blijft natuurlijk een derby”. Even na twaalf konden we Robbin Goossens feliciteren die door Eric wel van een heel bijzonder biertje werd voorzien. Iedereen kent het wel “gezelligheid kent geen tijd” maar toch was het op een gegeven ogenblik de hoogste tijd om naar huis te gaan. We kunnen terugkijken op een leuke avond.

Ik wens iedereen die nog op vakantie gaat een hele fijne tijd toe. Voor diegenen die niet gaan, of al weer van vakantie terug zijn, zie ik graag weer bij de corsowagen en- of op het dahlialand. 

Groeten,

Tonny