Beste lezers,

De hoogste tijd voor weer wat nieuws op onze website. Er is op alle fronten zo hard gewerkt, dat het nieuws op de website er een beetje bij in is geschoten. Nu de tent is geplaatst wordt er elke dag weer flink gebouwd. Dit is ook nodig omdat we nog maar acht weken hebben voordat het corso door de straten van Lichtenvoorde trekt. Het eerste van de 2 onderstellen werd in gereedheid gebracht en we konden starten met de opbouw. Prettig is dat we al veel (prefab)werk bij Lurvink hebben kunnen verrichten. De reeds gemaakte koppen werden in het karton gezet en we konden beginnen met het buigen, knippen en lassen van de lijven. Ook zijn we met een enthousiaste groep naar het 750 jarig bestaan van Goor geweest. Daar mochten we in het weekend van 22-23/6 optreden als verkeersregelaars, en konden we in de enorme feesttent bar-werkzaamheden verrichten. Ook het weekend daarop tijdens het schoolfeest van Goor (kermis) mochten we weer opnieuw een aantal uren in de feesttent bar-werkzaamheden verrichten. We hebben hierdoor onze kas mooi kunnen spekken.

Ook zijn we druk geweest met de verkoop van loten die door de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (SBL) beschikbaar werden gesteld. We kunnen met trots zeggen dat we alle, aan ons toegekende loten hebben kunnen verkopen. Met dank aan de inwoners van Lichtenvoorde die het corso een warm hart toedragen. Met een aantal deelnemers zijn we naar de cursus verkeersregelaar geweest die werd aangeboden door de SBL zodat we nu binnen onze vereniging meerdere gekwalificeerde personen hebben die het verkeer mogen regelen. 

Op zondag 7 juli ontving de SBL, namens de gehele corsogemeenschap, het certificaat en het beeldmerk uit handen van de directrice van het Nederlands Volkscentrum voor Immaterieel Cultureel Erfgoed, Ineke Strouken. Spannend was het bij de maquette presentatie of we als eerste groep het corso mochten openen. We hadden namelijk aangegeven bij de SBL
om het corso te mogen openen. Helaas voor ons was dit niet het geval. Maar we zijn ook erg tevreden met de 7e startplaats. Tijdens de maquette presentatie werd er volop gediscussieerd over wie nu het beste, mooiste ontwerp had. Eens te meer bleek maar weer eens ”zoveel mensen, zoveel smaken”. De jury wacht de komende tijd nog een zware taak, maar wat is het mooi om te zien dat het niveau van de maquettes zo hoog en dicht bij elkaar ligt.

Met de vaste groep landmensen en wagenbouwers hadden we een gezamenlijke barbecue met de vaste bouwers en landmensen van corsogroep Zeskamp. Deze gezamenlijke barbecue was omdat wij dit jaar een onderstel van Zeskamp mogen lenen voor onze tweede wagen. We hebben er samen een mooie avond van gemaakt waar we met plezier op terug kunnen kijken.

Groeten,

Tonny