Dat was even schrikken toen het bericht kwam dat minimaal 15 bedden met dahlia’s compleet onder water hebben gestaan. Wat was er gebeurd. Op het land naast ons, waar kleine uitjes worden geteeld, stond een groot waterkanon, die de uitjes voorzag van water. Met een reikwijdte van 60 meter werden tevens onze dahlia’s voorzien van water. Mooi toch zou je zeggen want de grond was droog. Kurkdroog. Tegen de tijd dat de pomp van het kanon af moest slaan bleef de spuitmond richting ons dahlialand staan. Echter de pomp sloeg niet af en het kanon bleef 50m3 water per uur op ons land spuiten.Helaas werd dit pas een hele tijd later opgemerkt. Minimaal 15 bedden waren compleet aan het zicht onttrokken en men keek uit over een watervlakte. De dahlia’s stonden compleet onder water.

Nu redden wat er nog te redden viel. Als eerste de pomp van het waterkanon uit. Daarna snel het aansluiten van vuilwaterpompen die op het land het overtollige water probeerden weg te pompen. Na verloop van tijd kwamen de dahlia’s weer boven water. Na inspectie ziet het er naar uit dat de dahlia’s voorlopig geen schade hebben gehad van het koude water.

Ook is afgelopen weekend de tent gezet. Omdat de vooruitzichten voor zaterdag niet al te best waren hadden we besloten om op donderdagavond alvast alle benodigdheden van de tent vanuit de berging naar buiten te brengen. De spanten werden alvast in elkaar  geschroefd en we konden de beveiliging aanbrengen onder aan de staanders die ervoor moesten zorgen dat de staanders tijdens het rechtopzetten van de spanten niet onderuit konden schieten. De voorbereidingen voor vrijdag waren klaar. Vrijdagavond konden we om zeven uur dan ook direct aan de slag en al snel stonden alle spanten. De beveiliging die we hadden aangebracht bleek prima te werken.
Met de schaarlift werd het tentzeil omhoog gebracht en om 22:30 uur stond de tent.

Zaterdag werd de verlichting aangebracht en werden sommige prefab onderdelen al van Lurvink (onze tijdelijke bouwlocatie) naar de tent getransporteerd, waar we vanaf nu verder bouwen. Ik wens iedereen veel plezier met alle werkzaamheden die ons nog staan te wachten.

Groeten,

Tonny