Precies volgens de planning zijn we op vrijdag 3 mei om 19:00 uur gestart met het poten van de knollen. Dit jaar hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van een sleuventrekker. In het begin bleek dit nog wat onwennig (of was het beter dat Twan eerst een blaastest moest ondergaan) om rechte sleuven te trekken, maar oefening baart kunst en de sleuven werden stilletjes aan steeds rechter. Vanwege het prachtige weer en de goede opkomst van mankracht konden we flink opschieten. In een mum van tijd waren al vele sleuven voorzien van knollen en alweer netjes dicht geharkt.

Tijd voor de koffie. Tijdens de koffie hebben we René en Thea een mooie bos bloemen overhandigd dit ter gelegenheid van hun 40 jarig huwelijk. Na de koffie werd er nog een “stief kwartiertje” doorgewerkt waarna de duisternis al snel inviel.

Zaterdag 4 mei onder een stralende zon, waren we om 9:00 uur met genoeg manschappen om de laatste lootjes euh knollen te poten. Dat hierbij jong geleerd is oud gedaan is gold, bewees het spreekwoord maar weer eens. Mats was duidelijk in z’n element en genoot volop van alle werkzaamheden die werden verricht en stak daarbij zelf flink de handen uit de mouwen. Na de koffie nog even het land een beetje vlak harken en met de middag was het karwei geklaard.

Groeten,

Tonny