Het door de organisatie “Gestrand” in het leven geroepen wagenbouwersstrandtournooi heeft voor onze corsogroep geleid tot een sportief succes. De sporthal was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een heuse strandlocatie, compleet met strandtent en geriefelijke bijpassende strandstoelen. Alleen het ruisen van de zee en het schreeuwen van de meeuwen ontbrak nog.

Het strandtournooi bestond die middag van 27 december uit de volgende sportieve onderdelen: beachvolleybal en beachsoccer. Het sporttenue werd door Lurvink ter beschikking gesteld zodat iedereen er picobello bijliep. Tussen de deelnemende teams, Hooiland, Lansink-Bluiminck, Rensing, Groep Van Ons en de Van Reedestraat werd flink gestreden. Vooral bij het beachsoccer ging het er soms hard aan toe. Zo te zien deden er van de diverse verenigingen een hoop landmensen mee want er werd flink geschoffeld. De scheids had met menig partijtje de handen er aan vol. Gelukkig leek het allemaal erger dan het in werkelijkheid was. Probeer maar eens een sliding te maken in het losse strandzand.

Maar wat kon de Van Reedestraat nou gebeuren met Arnout in het doel.Als een hongerige tijger wierp hij zich menigmaal op de bal. De doelman werd in het totaal van alle partijen slechts 4 keer gepasseerd, voorwaar een geweldige prestatie. En dan onze stervoetballers Bob, Twan, Jordy, Gien, Daan en Menno. Het ene na het andere doelpunt werd gescoord. Uiteraard kwamen deze prestaties ook door de aanmoediging van vele supporters tot stand. Onze sterspelers lieten de tegenpartij letterlijk en figuurlijk in het zand bijten. Je zou bijna nog medelijden krijgen met de tegenpartij. Ook bij het volleybal wisten wij ons mannetje te staan. We snoepten zo heel wat wedstrijdpunten mee. Er werden rally’s gespeeld waaraan het Nederlandse volleybalteam nog een puntje kon zuigen. Meters hoog werd geblokt en gesmasht. Dankzij het brilletje bleven de ballen netjes tussen de lijntjes, of niet Nick.

Het mooie aan het hele verhaal is (of niet Denny) dat sommige als supporters binnenkwamen maar al gauw in het veld stonden en ik mag zeggen niet onverdienstelijk. Toen er ook nog een scheidsrechter bij het volleybal nodig was, en wie kon die plek nou niet beter invullen dan onze eigen Jos werden menige supporters onderdeel van het toernooi. Mooi toch. Met het volleybal hadden we een gastspeler, Mathieu. En we willen hem hierbij hartelijk bedanken voor zijn inzet. Nadat alle partijen waren gespeeld maakte de jury van “Gestrand” de stand bekend. Met het volleybal waren we als tweede geëindigd, een mooie prestatie. Bij het beachsoccer mochten we de eerste prijs in ontvangst
nemen. Deze prijs, een pot gevuld met (hoe kan het ook anders) beachzand en een piepkleine beker krijgt een mooi plaatsje in onze prijzenkast. Quirien, nu wordt het wel eens tijd om een nieuwe prijzenkast te maken, want na het winnen van een eerste prijs smaakt dit naar meer :).

We kunnen terugkijken op een sportieve geslaagde middag en er werd nog lang onder het genot van een drankje gezellig nagepraat.Namens onze vereniging wil ik alle medewerkers van “Gestrand” bedanken voor deze gezellige middag.

Groeten,

Tonny