We zijn deze keer op de koffie bij Carel Nijenhuis. Carel is geboren op 20 juni 1961 en groeide op in Lichtenvoorde.

Tijdens een Sinterklaasfeest in Doorn op 1 december 1982 ontmoette hij de vrouw van zijn leven, Dorine Besselink, waarmee hij al weer bijna 25 jaar getrouwd is. Samen hebben ze 3 schatten van dochters, Marleen, Carolien en Janneke. De kinderen zijn trots op Carel omdat hij lief en zorgzaam is. Hoewel zij hem een controlfreak vinden, kunnen ze enorm met hem lachen omdat hij veel gevoel voor humor heeft. Carel is werkzaam bij MPS als verkoper reserve onderdelen en doet dit al weer 12,5 jaar met veel plezier.

Het corsoleven werd hem al vroeg met de paplepel ingegoten. Als kleine jongen ging hij al mee met Tone Toebes naar het land om de dahlia’s te verzorgen. Zodra hij een hamer en zaag kon hanteren hielp Carel al mee met de bouw aan de wagen. Het is dan ook niet gek dat hij op latere leeftijd voorzitter werd van de corsovereniging.

Gedurende zijn periode als voorzitter, en met respect kunnen we mededelen dat deze periode 18 jaar bedroeg, werden prachtige uitslagen behaald, maar ook ging men door diepe dalen, met als dieptepunt in 1988 de wagen “Neptunes”. Carel houdt van motorrijden, muziek luisteren (is dan ook verwoed Stonesfan) en pikt geregeld een sauna-tje mee.

Genieten kan hij van een lekkere stamppot wortels met hachee. Verder gaat op z’n tijd een lekker fris pilsje ook wel naar binnen. Als de hoofdprijs in de staatsloterij wordt gewonnen, wordt er direct een camper aangeschaft en wordt er alleen nog maar gereisd. Maar tot het zover is, blijkt Italië ook een fantastisch vakantieland te zijn, waar hij graag naar toe gaat om te genieten van de zon, zee en de heerlijke gerechten en de vriendelijke mensen. Het boek waaraan veel leesplezier werd ontleend was Beekman en Beekman (een must voor iedereen volgens Carel) en als film staat op stip genoteerd, The Blues Brothers.

Bij de corsogroep is Carel actief bij de bouw en op het land. Ook heeft Carel prima zijn draai gevonden met het inspuiten van de dahlia’s met lijm tijdens het plakweekend. Nog meer plezier zou hij beleven wanneer er ook nog een leuke corsocollega naast hem stond. Ach je moet maar denken een kleinigheidje hou je toch. Leuke uitspraken die we van Carel kennen zijn; “net zo makkelijk” en “wieters nog wat”. Carel heeft een mooi levensmotto “blijf gewoon jezelf”.

Een weetje! Wist je dat Carel vanaf het ontstaan van de corsovereniging boeken met prachtige foto’s heeft en dat je daar met veel plezier in kunt bladeren.

De tien vliegensvlugge vragen:

  1. Favoriete dahlia? Ralphie
  2. Driete geil of Mylove? Mylove
  3. Potten of rooien? Potten
  4. Zaterdagavond plakweekend of maandagmorgen Pillen? Maandagmorgen Pillen
  5. Stekken of knollen? Stekken
  6. Vormgeven of lassen? Lassen
  7. Nestor of jonge God van de vereniging? Nestor
  8. Thuis op de bank of op een barkruk bij de Kletskop? Barkruk bij de Kletskop
  9. Keuze uit Johnny’s dagmenu: bitterbal of frikandel? Frikandel
  10. Drukken of trekken? Drukken

Het “op de koffie” team bedankt Carel voor de gastvrijheid. Hierbij geeft Carel de koffiekan door aan Gerard de Graaf.