Dinsdag 22 oktober was het “Op de koffie-team” te gast bij Gerard de Graaf. En natuurlijk ook bij Heronie en Bob. Het eerste licht dat Gerard zag was dat van 11 oktober 1958.

Op een koude dag in de Noordoostelijke polder kwam Gerard in een warm gezin. Gerard is het 5e kind in het gezin. Hij heeft 5 broers en 2 zussen. Op 9-jarige leeftijd verkocht zijn vader de boerderij op Texel en verhuisde het gezin in 1967 naar het wonderschone Lichtenvoorde. Dat Gerard het wagenbouwen in het bloed zit mag wel duidelijk zijn want in 1968 hielp hij al mee bij de corsowagen. In die tijd bouwde vader de Graaf samen met o.a. Tone Toebes, Johan Hummelink, Joop Taken, Joep te Vruchte en Jan Jacobs aan de bloemenwagen en wanneer de “fles” op tafel kwam, moest de jeugd zoals Gerard terstond vertrekken. Heil werd dan gezocht op het voetbalveld. Later bleek, dat de aftrap in de liefde ook op het voetbalveld was, want daar heeft Gerard zijn vrouw Heronie Zondag ontmoet. Zoon Bob treedt in de voetsporen van zijn vader, want net als zijn vader is hij ook al zo’n fanatieke corsobouwer en voetballiefhebber.

Nadat Gerard de LTS metaalbewerken had afgerond vervolgde hij de opleiding LTS-C motorvoertuigen. Ondertussen is Gerard al 28 jaar werkzaam als mechanisch verspaander bij Wolter Tijdink in Borculo. En werkt daar met veel plezier. Je zou kunnen zeggen dat hij hier zijn droombaan heeft gevonden. Ondertussen heeft hij diverse mensen die bij de corsowagen werkzaam zijn de grondbeginselen van het lassen bijgebracht (de cursus voor gevorderden geeft hij misschien nog).

Op de vraag: “Heb je naast het corsobouwen nog een hobby”, was het antwoord kort maar krachtig: voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Gerard staat dan ook geregeld op het veld in de functie van assistent scheidsrechter. (grensrechter) Verder wandelt hij geregeld met de hond Tinho en verzorgt zijn drie koikarpers, Geer, Goor en Jeroen. Gerard is een liefhebber van stevige kost en dan met name stamppot met wortels en hachee. Maar “draadjesvlees” is ook niet te versmaden. Zelf gevarieerd koken mag hij graag doen en dan komen de lekkerste gerechten van het vuur. Hiervoor draait hij z’n hand niet om en een chefkok zou hiervan nog wat kunnen leren. Maar bescheiden zoals hij is, hoeft dit niet iedereen te weten anders komen ze allemaal mee eten. Het is daarom geen wonder dat zijn favoriete boek “Goed koken” is.

Genieten kan hij ook op z’n tijd van een fris pilsje of een wodka jus d’ orange. Gerard heeft niet echt een vakantieland als favoriet maar een cruise van een half jaar naar de Caribbean en Australië dat zou wel lekker zijn (Opmerkng van het "Op de koffie-team": als dat maar niet in het corsoseizoen is).Gerard beschouwde het kampioenschap met Longa 1 als een hoogtepunt. Wij vroegen ons af en het huwelijk dan? De uitleg hierop was even simpel als eenvoudig. Met trouwen heb je maar één dag feest en met Longa waren het er drie. Geintje moet kunnen of niet dan. 

Natuurlijk de geboorte van Bob was een hoogtepunt en het dieptepunt waren de “gierende hartkleppen”. Gerard mag graag luisteren naar de muziek van ZZ-top, Normaal, Guns N’ Roses en ACDC. He rockt ok al heel wat joar’n an. Bewondering heeft hij voor het verenigingsleven waarin jong en oud samen gaan en tot mooie prestaties komen. Gerard heeft een mooie lijfspreuk, namelijk; “beter de pet op dan het geld”. Zijn levensmotto luidt; “Geniet van het leven want je bent er maar even”.

Hieronder de 10 vragen waarop direct antwoord moest worden gegeven. Bij het “Op de koffie-team” beter bekend als “de 10 vliegensvlugge vragen”

  1. Favoriete Dahlia? Mylove
  2. Driete geil of Mylove? Driete geil
  3. Potten of rooien? Potten
  4. Zaterdagavond plakweekend of maandagmorgen bij Pillen? Pillen
  5. Stekken of knollen? Knollen
  6. Vormgeven of lassen? Lassen
  7. Nestor of jonge god van de vereniging? Nestor
  8. Thuis op de bank of op een barkruk bij de kletskop? Kletskop
  9. Keuze uit Johnny’s dagmenu de bitterbal of frikandel? Bitterbal
  10. Drukken of trekken? Drukken

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van het interview met Gerard. We willen Gerard en Heronie bedanken voor deze gezellige avond.