Het koffieteam ging deze keer op bezoek bij Arnout Menting.

Donderdag 5 november 2020

Om 20:15 uur belde het koffieteam aan bij Arnout. Hoewel we die avond hadden afgesproken werd de deur voor ons opengedaan door een verbaasde Arnout. Oh ja, was dat vandaag hè? Kom binnen dan zet ik koffie. We werden hartelijk begroet door Wendy die met een vragende blik ons en Arnout aankeek, waarop Arnout antwoordde, “Ik was vergeten je te zeggen dat het koffieteam vanavond op bezoek kwam om mij te interviewen voor de rubriek “Op de koffie” voor onze corsowebsite”. De koffie was snel gezet en het interview kon van start gaan.

Arnout is geboren (05-12-1985) en getogen in Lichtenvoorde. Hij heeft 2 broers, David, Michaël, geen zus en een hele lieve partner Wendy. Samen hebben ze 2 schatten van kinderen. Jessie is 3,5 jaar en Hanne is 1 jaar. Tevens hebben ze 2 honden die luisteren naar de namen Truus en Annie en Jessie en Hanne hebben 2 konijntjes, genaamd Johnny en Anita.

Op de vraag hoe heb je Wendy leren kennen kwam direct al de humor van Arnout naar voren. Het was geen liefde op het eerste gezicht :), maar zonder gekheid, het was op kerstklokkenzondag 2008 bij de Kletskop waar we allebei werkten. Op de vraag hoe ben je bij de Corsogroep Van Reedestraat beland kwam een kort antwoord: ik werd gewoon meegenomen door mijn broers op de leeftijd van ongeveer 5 of 6 jaar. Dus ik loop al een aardig tijdje mee bij de Van Reedestraat. (Van de redactie: en niet onverdienstelijk mogen we wel stellen want, naast dat Arnout altijd aanwezig is met het knollen poten, stekken, rooien, plukken, bouwen en voorheen tent zetten en tent demonteren heeft hij de wagen ontworpen “Samen een straatje om” waarbij wij een vijfde plek hebben bemachtigd in het bloemencorso van 2019. Ook is voor het volgende corso door de bouwgroep voor zijn ontwerp gekozen, maar wat dat ontwerp is mogen we in deze rubriek nog niet kenbaar maken) Op de vraag: “Wat zijn je hobby's” antwoordde hij: “Wagen bouwen en daarnaast handbal en biljart ik graag. Verder in en rondom het huis wat klussen en sinds kort als noodzakelijk kwaad wat fitnessen samen met Wendy om actief en gezond te blijven”. Graag mag hij met Wendy en de kinderen erop uittrekken voor een bezoekje aan een dierentuin of een speeltuin (de Waarbeek in Hengelo) waarbij de kinderen lekker kunnen spelen en hij en Wendy kunnen genieten op het terras van een lekker bakje koffie of een biertje.

Arnout is mede eigenaar van Lurvink afbouw en verricht de werkzaamheden daar met veel plezier. Mocht hij geen energie en plezier meer uit zijn huidige werk kunnen halen dan zou hij graag kastelein willen worden van een Grand Café. Genieten kan hij van de 4 b's. Biertje, barbecue, biefstuk en broodje beenham. Het lievelingsgerecht consumeert hij graag bij restaurant De Driehoek. Als voorafje een carpaccio, als hoofdgerecht natuurlijk de biefstuk en als nagerecht een cheescake met citroenijs inclusief wafeltje en een parapluutje. Op vakantie ga ik graag naar Macedonië. De rust, het lekkere eten van de grill en de vriendelijke mensen spreken mij erg aan. Daar verblijven we dan in een hotel en mogen graag op een terrasje van het uitzicht en de mensen genieten. Ook geniet ik, van de daar aanwezige zwembaden met glijbanen en Turkse massage, koffie en een puzzeltje. Kortom gewoon lekker relaxen.

De geboorte van onze twee kinderen beschouw ik als hoogtepunt in mijn leven. Een echt dieptepunt heb ik gelukkig niet gehad en hoop het ook nooit te moeten ervaren. Mijn toekomstplannen zijn moeilijk te beschrijven. Ik zit altijd vol met ideeën, altijd ondernemend en daar waar kansen liggen ga ik 100% ervoor. Op de vraag wat is je favoriete boek kwam het antwoord; ik lees niet zozeer boeken maar puzzelboeken vind ik erg leuk. Wendy onderbrak Arnout even en zei: “Je hebt wel een favoriet boek hoor! Rupsje nooit genoeg”. “Klopt”, zegt Arnout, “Jessie en Hanne krijgen daar nooit genoeg van en elke keer moet ik daar weer uit voorlezen Ze kennen inmiddels de tekst al uit het hoofd. De leukste klus bij het corso vind ik het leiden van het plakweekend samen met Denny. Zorgen dat de wagen goed in de bloemen komt te zitten en dat we op tijd klaar zijn. Bewondering voor dingen heb ik niet echt. Ben dankbaar dat ik een goede start heb gekregen van mijn ouders. Ik blijf gewoon met de beide voeten op de grond. O ja ik heb toch één bewondering en dat is dat Truus dag in dag uit dezelfde saaie brokken eet, nooit klaagt en altijd met de staart kwispelt als de brokken in de voerbak vallen :). Mijn levensmotto is: Het leven is één groot feest maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Zo ben ik ooit ook nog een prins carnaval geweest in 2014. Leuk om op terug te kijken, maar er gaat toch niets boven het bloemencorso”.

En daarmee zijn we al weer aangekomen bij onze vaste rubriek. De 10 vliegensvlugge vragen.

Vraag: Favoriete dahlia

Antwoord: Black Daimond

Vraag: Driete geel of Mylove

Antwoord: Mylove

Vraag: Poten of rooien

Antwoord: Rooien

Vraag: Zaterdagavond plakweekend of maandagmorgen Pillen

Antwoord: Maandagmorgen Pillen

Vraag: Stekken of knollen

Antwoord: Knollen

Vraag: Ontwerpen, vormgeven of lassen

Antwoord: Lassen

Vraag: Nestor of jonge God van de vereniging

Antwoord: Jonge God van de vereniging

Vraag:Thuis op de bank of op een barkruk bij de Kletskop

Antwoord: Wat denk jezelf, op de barkruk natuurlijk

Vraag: Keuze uit de vetpot , bitterbal of frikandel

Antwoord: Frikandel

Vraag: Wagen drukken of trekken

Antwoord: Drukken

Tot slot.

Het “Op de koffie” team bedankt Arnout en natuurlijk ook Wendy voor de gastvrijheid.

Hierbij geeft Arnout de koffiekan door aan Bertram Hummelink