We zijn deze keer met “op de koffie” bij Menno Wolters. Onze entree was geheel anders dan we hadden verwacht. Hoewel datum en tijdstip waren afgesproken, kwamen we blijkbaar toch nog geheel onverwachts.

Nadat Fons (vader van Menno) de deur had geopend en een gil bij de trapleuning naar boven had gegeven van “Menno!! hoog bezoek” kwam Menno met verbaasd gezicht, dat al snel veranderde naar de bekende big smile de trap af. “Goh, was dat vandaag? Hebben jullie even geluk dat ik thuis ben”. Afijn, we namen plaats bij de tafel. De rubriek mag dan wel “op de koffie” heten maar de koffie was in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig zei Paulien (moeder van Menno) tegen Menno “Hé Menno, zou je niet eens even koffie zetten!” en weldra stond er een heerlijke warme bak dampende koffie voor ons. Zo, nu kon het interview beginnen.

 

Menno is geboren (19-09-1995) en getogen in Lichtenvoorde, heeft 1 zus, Manon 17 lentes jong en tevens lid van onze corsogroep “Van Reedestraat”. Menno studeert aan het Graafschapcollege in Doetinchem en hoopt dit jaar zijn studie werktuigbouwkunde succesvol af te kunnen ronden.

Al vanaf 2002 is Menno zeer betrokken bij onze corsogroep en heeft zoals op de foto te zien is, al eens in een hijstuig geheel boven in het spant gehangen. (op de foto gaat hij alweer naar beneden) Het toeval wil dat hangjongeren in die tijd een actueel onderwerp was waar veel over werd gesproken en dat deze op veel plaatsen voor flinke overlast zorgden. Door zijn opmerking “Bij de Van Reedestraat is de eerste hangjongere gespot”, maakten we gelijk al kennis met de leuke humor die Menno heeft. Menno is naast actief lid ook bestuurslid. De functie als secretaris die hij samen met Mischa Meekes vervult, vindt hij erg leuk. Naast zijn hobby als wagenbouwer gooit hij een aardig balletje met handbal. Voor de kenners onder ons: hij is cirkelloper. Daarnaast mag hij graag een biertje drinken op zijn tijd met zijn vrienden. Op de vraag: “Wat zou je doen als je een miljoen wint met de staatsloterij” kwam direct het antwoord, een hal bouwen voor onze corsowagen en voor moeders een bloemetje, maar dan wel van eigen land index .

 Mennotuigje

Op de vraag: “vakantie en wat doet dat met jou” antwoordde Menno: “Ideaal is het wanneer je vrij bent van school, niet naar het zaterdagswerk (Lurvink Staalbouw) hoeft en lang bij de corsowagen kan blijven zitten om daarna nog even een afterparty bij de Kletskop mee te maken en dan moe maar voldaan je bed op kunt zoeken om dan 's morgens weer redelijk vroeg op te staan en te genieten van nog een vrije dag”.

Daarnaast mogen Menno en zijn vrienden ook graag een bezoekje brengen aan de Kruup waar ze zich bijna wekelijks treffen.

Op de vraag wat eet je graag kreeg Menno niet eens de tijd om te antwoorden. Vanuit de voorkamer werd luid geroepen: “Spareribs en een bord vol”. Ze zijn op z'n lekkerst samen met een biertje volgens Menno. Maar stamppot wortels met veel hachee gaat er ook best in.

In de hoek van de kamer stond een gitaar. We waren benieuwd wie er gitaar speelde. We waren er een klein beetje van uitgegaan dat het antwoord Manon zou zijn aangezien zij in de band “Schools Out” zit. Maar niets bleek minder waar. Het was Menno die de gitaar ter hand nam. Ja, nu moest hij er aan geloven en een stuk voor ons spelen. Er werden even uit de losse pols een paar prachtige nummers ten gehore gebracht. Zo passeerden bijvoorbeeld Bad Moon Rising en Saterday Night de revue.

Dames, op dit moment is Menno nog vrijgezel, dus sla jullie slag met deze alleskunner, zijn 06 nummer is …index

 

Menno heeft een mooi levensmotto: “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”

 

En daarmee zijn we al weer aangekomen bij onze vaste rubriek de 10 vliegensvlugge vragen.

Vraag:Favoriete dahlia

Antwoord: Safe shot

Vraag: Driete geel of Mylove

Antwoord: Driete geel

Vraag: Poten of rooien

Antwoord: Poten

Vraag: Zaterdagavond plakweekend of maandagmorgen Pillen

Antwoord: Maandagmorgen Pillen

Vraag: Stekken of knollen

Antwoord: Stekken

Vraag: Vormgeven of lassen

Antwoord: Vormgeven

Vraag: Nestor of jonge God van de vereniging

Antwoord: Jonge God van de vereniging

Vraag:Thuis op de bank of op een barkruk bij de Kletskop

Antwoord: Bij moeders thuis index  . Natuurlijk bij de Kletskop!!!

Vraag: Keuze uit de vetpot , bitterbal of frikandel

Antwoord: Frikandel

Vraag: Drukken of trekken

Antwoord: Drukken

 

Tot slot.

Het “Op de koffie” team bedankt Menno voor de gastvrijheid.

Hierbij geeft Menno de koffiekan door aan Arnout Menting