’t is wat als je straks met 2 wagens in het corso rond wilt trekken, dan dien je ook 2 onderstellen te hebben. Van onszelf hebben we er natuurlijk wel eentje. Dus op zoek naar een 2e onderstel. Na wat rondvragen kwamen we uit bij corsogroep Zeskamp. Aangezien zij dit jaar met één onderstel uit de voeten kunnen, mogen wij gebruik maken van hun 2e onderstel. Destijds werd deze door Zeskamp gebruikt voor Visjes, je weet wel die winnende, dus dat belooft nog wat. 

Samen even met Roy Bergevoet van Zeskamp wezen kijken of wij hun onderstel kunnen gebruiken voor ons thema. Je verwacht daar een compleet onderstel aan te treffen, dat je zo naar onze bouwplaats rijdt, maar niets is minder waar. Een compleet gedemonteerd onderstel troffen we aan. Óók mooi. Omdat Zeskamp wat ruimte nodig had moest het onderstel daar weg en naar onze plaats worden vervoerd. Dus met een paar man daar naar toe. Ik geef het je te doen. Hulde aan onze krachtpatsers Twan en Arnout die het meest hebben lopen "úhzen en sjouwen" met de loodzware onderdelen, die assen met wielen wegen wat. Alles op de aanhanger gelegd en weer richting Lurvink waar het "bouwpakket" in de zeecontainer werd gelegd om straks in elkaar te worden gezet.

Ondertussen werd er bij Lurvink door de anderen weer volop geknipt, gebogen en gelast. Ook een defect stroomkabeltje werd door onze deskundige Robbin even onder handen genomen. Het is mooi om te zien hoe alles gestaag vordert.

Groeten,

Tonny