Vrijdag 10-09-2021

Op vrijdag 10-09 ging het plakweekend voor de dahliakunstroute (DKR) van start. Alle voorbereidingen waren getroffen, en Leo had nog kans gezien om 4 stuks lijmmachientjes in elkaar te lassen waardoor je de dahlia's niet met de kwast van lijm hoefde te voorzien. De dahlia's lagen te wachten in de kratten en het “kontjes knijpen” kon beginnen. Terwijl de ene groep zich bezig hield met het van lijm voorzien van de dahlia's, was de andere groep bezich ze op de kunstobjecten te plakken. Om 17:00 uur was er even een pauze zodat iedereen even thuis kon eten om om 19:00 uur weer van start te gaan. Na een goed uurtje was het alweer tijd voor een lekkere bak koffie. Terwijl iedereen druk aan het werk was ging Heronie rond met wat lekkere hapjes. Voordat iemand er erg in had was het alweer 22:00 uur en tijd om op de boel aan te vegen en een drankje te nuttigen, waarna iedereen huiswaarts keerde om de volgend ochtend weer fris aan de slag te kunnen gaan.

Zaterdag 11-09

Om 8:30 uur ging de deur weer open. Muziek aan en er werd weer vrolijk verder geplakt. Om de snelheid erin te houden werden naast de lijmmachientjes nu ook dahlia's met de kwast van lijm voorzien. Om12:30 uur was het tijd voor een pauze waarbij iedereen smulde van de lekkere patat en een kroket/frikandel dat gesponsord werd door cafetaria Leemreize. Na de pauze werd er flink doorgewerkt. De regenwormen bestonden allemaal uit losse onderdelen en die onderdelen die al voorzien waren van dahlia's werden alvast naar het Rembrandtplein gebracht om beschadiging in de hal te voorkomen. Zo werd de ene lading naar de andere lading weggebracht. Nadat de laatste onderdelen om 16:00 uur in het busje waren geladen werd de hal zover mogelijk opgeruimd en de vloer netjes aangeveegd. De regenwormen werden op het Rembrandtplein in de juiste positie opgesteld en als finisching touch werd door SBL het bordje met de tekst Koekeloere erbij geplaatst. Alles stond nu klaar voor de dahliakunstroute. We hopen dat vele mensen onze creatie Koekeloere leuk zullen vinden.

Zondag 12-09

Om 14:00 uur zijn we met een hele grote groep gezamenlijk langs alle kunstobjecten gefietst. Het was erg druk. Het leek wel of er een echt corso gaande was. Alle medewerkers die de DKR tot stand hebben gebracht mogen trots zijn. Nadat alle kunstobjecten goed waren bekeken ging het richting dahlialand waarop op de goede afloop wat gedronken en gegeten moest worden.

Voor foto's van het plakweekend klik op deze link.

Met vriendelijke groet,

Tonny