Vrijdag 18 juni 2021 is er een serieuze start gemaakt met het bouwen van onze creatie t.b.v. de Dahlia Kunst Route (DKR) die in september wordt gehouden. Het bloemencorso kan net zoals vorig jaar geen doorgang vinden vanwege het coronavirus. Toch zijn we al vanaf begin april in de hal van Remondis aan het werk, niet voor de dahliakunstroute, maar voor de nog komende corso's.

Lurvink had een schaarlift waarvan de kosten voor reparatie en keuring te hoog waren waardoor het niet meer rendabel was om hem te gebruiken. Daardoor konden wij deze schaarlift overnemen tegen een gereduceerd bedrag. Het ging ons om de onderdelen van de schaarlift zoals de pomp met een besturingsunit en diverse hydraulische cilinders en hydrauliekleidingen. Hier waren we als corsogroep al een hele tijd naar op zoek, want de kosten voor nieuwkoop zijn te hoog. Het niveau van het hedendaagse corso (als dat gehouden mag worden) is zo gigantisch hoog en wil men scoren in de top 10 dan kunnen bewegende onderdelen op de corsowagen misschien net dat verschil maken.

Het bleek nog een hele klus om de schaarlift te demonteren. Het hydraulische gedeelte met pomp, besturingsunit, cilinders en slangen werd goed nagekeken op deugdelijkheid en betrouwbaarheid. En dit kunnen we indien nodig gebruiken voor toekomstige corso's. Het overige gedeelte van de schaarlift werd aan stukken geslepen wordt als oud ijzer verkocht. De laatste hand werd op deze vrijdag gelegd aan de demontage van de schaarlift en er is inmiddels gestart met de bouw voor de DKR.

Nu breekt het moment aan dat alle bouwers en natuurlijk ook iedereen die belangstelling heeft, weer naar onze bouwlocatie kunnen komen om te helpen of een kijkje te nemen van het te realiseren kunstobject. Wij bouwen elke vrijdagavond vanaf 19:00 uur tot 22:00 uur. De koffie staat klaar. Voor foto's klik op deze link

Met vriendelijke groet,

Tonny