Vrijdag 01-05-2020

Op de agenda, die begin dit jaar al was opgesteld, stond gepland dat we op vrijdag 1 mei de knollen gingen poten. Helaas, is er door het coronacrisis dit jaar geen bloemencorso wat niet wegneemt dat de knollen toch de grond in moeten omdat ze anders het in de winteropslag niet zouden overleven.

De hele dag waren er van tijd tot tijd al fikse buien gevallen, waarbij sommige zelfs met hagel. Dat voorspelde nog wat voor de avond want we zouden om 19:00 uur starten met het poten. Maar de weergoden waren ons goed gezind in Aalten. Het bleef op een klein buitje na droog terwijl we achteraf hoorden, dat het in Lichtenvoorde flink had geregend.

Gelukkig hadden de slechte weerberichten de mensen niet weerhouden om te komen helpen met het poten van de knollen. Dit jaar hadden we voor een andere werkwijze gekozen en was het niet zoals vorig jaar met, “droad en an de bats”. Jan trok met de tractor mooie rechte sleuven en een aantal van ons zorgden ervoor dat de knollen in de sleuven kwamen te liggen. De rest harkten de sleuven weer mooi dicht. Doordat we met een grote groep waren, schoot het flink op. Na een goed uurtje werken was het tijd voor een lekker bakje koffie om daarna weer snel aan de slag te gaan. Het kleine regenbuitje dat ondertussen viel, kon ons niet deren en om 9:15 uur ging de laatste knol de grond in. De lege gaasbakken werden weer in de aanhangers geladen en om 21:30 uur kon iedereen huiswaarts keren. Eind mei zullen we nog een de stekken poten. Voor foto's klik op deze link.

Met vriendelijke groet,

Tonny