13-08-2017

De tijd van vakantie is voor velen alweer voorbij. Menigeen is al weer aan het werk of moet aanstaande maandag weer beginnen. Ook om onze corsowagen op tijd af af te krijgen moeten we flink onze handen uit de mouwen te steken, over 28 dagen moet de wagen tijdens het corso door de Lichtenvoordse straten trekken. Natuurlijk is er ook voor de vakantie al gebouwd maar de druk neemt nu toch echt toe en we dienen vanaf nu elke dag te bouwen aan de wagen.

Buigen, lassen, kartonnen, witten alles kan tegelijk. In scheepstermen zou het klinken “alle hens aan dek” en dat geldt ook voor ons als corsogroep. We werken van de top van de wagen naar beneden en van de voorkant tot aan de achterkant. De vormgevers en lassers voorop, daarachter al direct diegene die kartonnen en witten. Alles moet achterelkaar door want de wagen moet ook nog worden ingekleurd. Met plezier werken de jongeren en de wat ouderen hand in hand samen om straks een mooi resultaat neer te zetten.

Naast het bouwen is er het onderhoud op het bloemenveld waar de dahlia's het dit jaar bijzonder goed doen vanwege de goede bemesting en de extra zorg die we hebben besteed aan het onderhoud van het land, zodat we straks bakken vol met dahlia's van ons land kunnen plukken. Dat belooft nog wat. Voor wat foto's van de bouw klik op deze link

Groeten,

Tonny