In 1956 splitste de groep A. te Vruchte zich in groep A. te Vruchte en buurt Varsseveldseweg. Deze laatste groep is de basis geweest voor de huidige bouwers van de “Van Reedestraat”. Deze groep heeft dus in 1956 hun eerste wagen gemaakt met de titel “Heideroosje” en won daarmee in 1956 de 2e prijs.

De leden van de groep waren buurt van elkaar en woonden rondom de Delweg (nu Delstraat), Van Reedestraat en Raesfeltstraat. Gezinnen met wagenbouwers waren dan ook bekende Lichtenvoordse namen zoals Jacobs, Knufing, Hummelink, Toebes, Te Vruchte ,Taken en later de familie de Graaf welke uit de polder kwam en begin jaren zestig in de Middachtenstraat ging wonen.

Bouwlocatie
Als bouwlocatie was er eerst de koestal van de familie Knufing aan het eind van de Delweg. Later konden wij jaren terecht in de garage van Transportbedrijf Jan Knufing & Zn. In 1989 werd deze plek te klein en konden we bouwen een tent naast de genoemde garage aan de Delstraat 4. Sinds 2015 hebben wij onze vertrouwde locatie verlaten, is de tent uitgebreid en bouwen we op het industrieterrein van Lichtenvoorde.

Hoogtepunten
Hoogtepunt was absoluut het behalen van de 1e prijs en de publieksprijs in 1982 met “De vier jaargetijden in Kruissteek” een wagen met vier panelen met elk een jaargetijde, dit is een bekend motief bij borduurwerken en het bijzondere in deze wagen was dat alle bloem vierkant waren geknipt om zo het effect van een borduurwerk na te bootsen. Dat dit goed gelukt is bleek wel uit zowel de 1e als de publieksprijs.

Dieptepunten
Dieptepunt was het jaar 1989 waar we door omstandigheden in 1 jaar zonder locatie en ontwerper kwamen. Door een tent te bouwen kon het probleem van de locatie worden opgelost maar met het ontwerp Neptunus behaalden we slechts de 18e plaats.Tot overmaat van ramp werd tijdens het opstellen bij het Longa terrein de stuurinrichting krom getrokken. Door snel reparatiewerk konden we toch nog meetrekken maar het is te danken aan de motivatie van enkele leden van ons dat we verder konden gaan en nu nog steeds een wagen bouwen.