In deze rubriek volgen we het dankbare leven van de dahlia. Als een klein lotje ontsproten uit de knol die in de “kweekbakken” ligt komt onze dahlia tot leven. Met liefde wordt de loot in een kweekbakje gezet om daar het eerste worteltje te kunnen schieten. Na verloop van een aantal weken is er een worteltje gevormd. Nu is het de tijd om te verhuizen van het kweekbakje naar een wat grotere pot.

Met de nodige voorzichtigheid wordt het kleine dahlia plantje in de pot gezet waar de wortel zich verder kan ontwikkelen. Dan met z’n allen lekker dicht op elkaar gepakt in een warme kas. Elke dag weer voorzien van lekker fris regenwater en de rijke potgrond die barst van de voeding zorgt ervoor dat onze dahlia uitgroeit tot een stevig plantje. Dan komt de dag waarop onze dahlia dan ook werkelijk naar “buiten” mag. Gepoot in de grond kan ons plantje zich verder ontwikkelen tot een echte dahlia met een knol in plaats van wortels die veel bloemen zal gaan voortbrengen.

Na het seizoen wanneer er geen bloemen meer groeien zal zich de knol verder gaan ontwikkelen. In oktober worden de knollen dan weer uit de grond gehaald en opgeslagen. Sommige knollen zullen de winter niet overleven vandaar dat er in het begin van het nieuwe seizoen een aantal knollen worden gebruikt in de kweekbakken om weer stekjes voort te kunnen brengen. Hiermee is de cirkel weer rond.