07-06-2021

We zijn als vereniging blij met onze nieuwe locatie aan de Oude Aaltenseweg, waarop we nu onze dahliaknollen en stekken kunnen poten.

Nadat het land (waarop volop gras groeide) was bewerkt met de frees en de ploeg was deze klaar om de knollen en stekken te kunnen poten. En op vrijdagavond 30 april melden zich een aantal leden om de knollen te kunnen poten. We hadden geluk met het weer. De dagen ervoor had het flink geregend. Vrijdagmiddag werd het droog en de zon begon te schijnen. Leo had inmiddels alle knollen vanuit de winteropslag al naast het land gezet zodat we direct aan de slag konden gaan. Het was weer ouderwets “batsen langs de droad”. Oppassen dat je de draad niet met de schop door zou steken want dan kostte je het een kratje bier. Nadat we een uurtje hadden gewerkt was er een lekkere bak koffie. Dit was ook weer de eerste keer dat we naast een klein gezelschap weer meer leden van onze vereniging zagen. Er werd dus gezellig bijgepraat.

Op 28 mei waren de stekken aan de beurt. Ook hier hadden zich genoeg mensen gemeld om te helpen, maar er kunnen altijd meer mensen helpen, ieder lid is van harte welkom! Ook hier geldt het spreekwoord: vele handen maken licht werk. Alle stekken werden die avond gepoot. Fantastisch. En nu maar hopen op groeizaam weer!

Voor foto's klik op deze link

 Groeten,

 Tonny

 

Sponsoren

harbers ict

Harbers ICT, Lichtenvoorde

Bakkerij Tonnie Knippenborg, Lichtenvoorde

detimp

De Timp, Zieuwent

HCE houtproducten

HCE Houtprodukten, Zelhem