14-09-2020

Op vrijdagmorgen 11-09-2020 werden nog even de laatste voorbereidingen getroffen in de 2 hallen die Remondis ons ter beschikking stelt, om het “plakweekend” 's avonds om 19:00 uur van start te kunnen laten gaan. De torenspits moest nog worden ingekleurd, de corsovlag moest nog worden opgehangen en dan blijkt dat de kleuren en tekst van de vlag zo vertrouwd zijn dat je niet eens merkt dat de vlag op kop en in spiegelbeeld hangt. Euh..., even opnieuw. Alle begin is moeilijk zullen we maar zeggen :). De vloer werd nog een keer aangeveegd. Zo, nu waren we er klaar voor. Het volgende wat op de rol stond, was het plukken van de dahlia's.

Onder een stralende hemel werden de dahlia's geplukt. We hadden berekend dat we ongeveer 24 kratjes met dahlia's moesten plukken om de kerktoren hiermee te voorzien. Na een klein uurtje plukken stonden de kratjes in de bus om naar onze bouwlocatie te worden vervoerd. Daar aangekomen werden ze netjes in de “kontjesknijpruimte” / lijmruimte gezet.

Om 19:00 uur ging het “plakweekend” van start en al snel werd het eerste plaatje met dahlia's voorzien van lijm aangereikt om op de wagen te kunnen worden geplakt. Normaal worden de dahlia's met een spuit voorzien van lijm maar omdat het dit jaar maar om zo weinig dahlia's ging, was het ouderwets inlijmen met een kwast. Je kon merken dat iedereen het erg naar de zin had. En voor we er erg in hadden was het alweer tijd voor de koffie. We hadden besloten om tot 10:00 uur te plakken. Maar Eva had besloten om de dahlia's niet zomaar op de toren te plakken maar er “knipwerk” van te maken. Dit had tot gevolg dat 's avonds alleen de torenspits nog maar was beplakt. Het knipwerk had ook tot gevolg dat we veel meer dahlia's nodig hadden als we eerst hadden berekend. We kwamen dus bijna de helft te kort. Dus zaterdagmorgen werd Harold erop uitgestuurd om de resterende dahlia's bij elkaar te sprokkelen. Na een paar uurtjes werden de benodigde kratjes met dahlia's uit de bus geladen zodat we geen tekorten meer zouden hebben. Zaterdagmiddag 13:00 uur. Na een hele morgen in touw te zijn geweest kreeg men trek om wat te eten. Iedereen deed zich dan ook te goed aan de patat, frikandellen en kroketten die door Simone van cafetaria Leemreize werden aangeboden. Simone, hartelijk bedankt! Nadat de inwendige mens was voorzien werd er weer flink doorgewerkt met de gebruikelijke koffiepauzes totdat de gehele toren was voorzien van dahlia's.

Zondagmorgen 13-09-2020

Om 9:00 uur werd de toren op de aanhanger geplaatst en we gingen op weg naar het Rembrandtplein waar de toren werd geplaatst. Een vijver werd om de toren aangelegd en met behulp van het puntstuk van Arnout en 100 meter aan slangen werd de vijver voorzien van water.

Met een groep hebben we 's middags de kunstroute op de fiets afgelegd om daarna gezamenlijk nog wat te gaan drinken bij de Kletskop. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend met hele mooie kunstobjecten, maar hopen toch dat we volgend jaar weer een prachtige corsowagen kunnen bouwen voor het bloemencorso.

(voor foto's klik op deze link)

Met vriendelijke groet,

Tonny

Sponsoren

tegelrepair

Tegelrepair, Lichtenvoorde

Café de Kletskop, Lichtenvoorde

Vihamij, Lichtenvoorde

Bakkerij Tonnie Knippenborg, Lichtenvoorde