10-09-2020

Het laatste bericht op de site was van 29-05-2020 en dat is alweer een hele tijd geleden. Door het coronavirus kon er geen corsowagen worden gebouwd. Hierdoor waren er nauwelijks activiteiten buiten het onderhoud van het dahlialand en was er dus weinig tot niets om over te kunnen berichten.

Tijdens een laatste SBL vergadering werd voorgesteld om toch nog een beetje het corsogevoel te krijgen door middel van een “klein” kunstwerk te bouwen en dat in of rondom de kern van Lichtenvoorde ten toon te stellen. Alle aanwezigen op de SBL vergadering stemden met dit voorstel in. Nu kon er toch nog wat worden gebouwd.

Het voorstel werd middels een bijeenkomst aan de vaste bouwers voorgelegd. Nu moest er nog een ontwerp worden gekozen. Het ontwerp werd een kerktoren, waarvan alleen nog maar het bovenste gedeelte van de toren uit het water stak. Henri maakte een tekening van de kerktoren. Deze was voorzien van de juiste maatvoering zodat de bouwers aan de slag konden. Luuk R. ontwierp aan de hand van deze tekening een 3-D tekening en met een 3-D printer werd er een maquette geprint. De bouwgroep kwam een aantal vrijdagavonden bijeen waardoor de toren steeds meer vorm begon te krijgen. Nadat het buig- knip en laswerk klaar was, kon het papier worden aangebracht. De toren werd ingekleurd en kan straks worden voorzien van dahlia's.

(klik op deze link voor een paar foto's)

Met vriendelijke groet,

Tonny

Sponsoren

XHC Exclusieve Hout & Chaletbouw, Lichtenvoorde

Transportbedrijf Groot Zevert, Eibergen

Bakkerij Tonnie Knippenborg, Lichtenvoorde

Lines Arcs, Lichtenvoorde