10-2019

Al voor de kermis was er een draaiboek opgesteld, voor de ontruiming en verhuizing van de bouwlocatie. Hierin was beschreven hoe, en wanneer er wat moest worden gedaan. Onder leiding van Janick die dit draaiboek had opgesteld verliep dit allemaal soepeltjes. Complimenten voor Janick en natuurlijk voor iedereen die heeft meegeholpen met de ontruiming en verhuizing

Op zaterdag 28 september werden de pallets met tegels, en enkele wanden met damwandprofiel getransporteerd naar de opslag van Remondis in Vragender.

Op zaterdag 5 oktober stonden voor 9:00 uur de kraan en een aantal diepladers al klaar om de kantine, toiletunit en container te verplaatsen naar de opslag. De container waarin zich o.a. de tent bevond had een gewicht van 13.000 kg. De container die bij onze “nieuwe” bouwlocatie zou worden geplaatst met daarin ons gereedschap en staal had een gewicht van maar liefst 16.000 kg en daarmee had de kraan het toch wel moeilijk om deze last te kunnen hijsen. Maar Sven, de kraanmachinist wist wel een oplossing, zodat er met wat kunst- en vliegwerk toch de container op de dieplader kon worden gezet waarna het transport kon aanvangen. Door deze onvoorziene vertraging waren we toch wat in tijdnood gekomen zodat er niemand naar huis kon gaan om te eten. Er moest verder worden gewerkt. Een broodje kroket en frikandel bracht uitkomst.

Op de locatie in Vragender werden de 2 kantinedelen weer samengevoegd tot 1 kantine en hiermee was onze kantine weer weerbestendig. Daarna waren de container met de tent en de toiletunit aan de beurt en werden netjes op de daarvoor bestemde plaats gezet. De container met het gereedschap en staal werd bij onze “nieuwe” bouwlocatie (Remondis Dieselstraat 7 7131 PC Lichtenvoorde) geplaatst en daarmee was de verhuizing een feit. Extra dank aan Sven de kraanmachinist en zijn collega alsmede de chauffeurs van de diepladers die het transport hebben mogelijk gemaakt.

Het terrein waarop onze bouwlocatie stond, werd helemaal nagelopen of alle bekabeling en riolering waren verwijderd, de laatste restjes bestrating en puin werden netjes opgeruimd en daarmee is het terrein geheel schoon.

De Corso After Party, 5 oktober

Wat was dat een prachtige feestavond in de tent die stond opgesteld op de markt in Lichtenvoorde. De corsogroep Lansink Bluiminck werd onthaald met een erehaag welke door alle corsogroepen werd gevormd. Daarna werd in de feesttent de verdiende tegel door SBL overhandigd. Daarnaast kregen zij van Teeuws, de vorige winnaars van het corso nog een prachtig cadeau. Maar voor ons als corsogroep Van Reedestraat was natuurlijk het hoogtepunt dat Leo de Graaf werd gekozen tot corsovrijwilliger van het jaar 2019 en daarbij de bijbehorende CAP kreeg overhandigd door de voorzitter van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde Herman ter Haar. Tijdens de overhandiging van de CAP reageerde de zaal met een overweldigend applaus. Leo je hebt hem dik verdiend.

Voor foto's klik op deze link

Groeten,

Tonny

Sponsoren

Kobus Tuning, Lichtenvoorde

XHC Exclusieve Hout & Chaletbouw, Lichtenvoorde

Knufing Bouw, Lichtenvoorde