Plakweekend 2018 en corso

Het plakweekend ging op donderdagmorgen 6-09-2018 van start. Omdat er niet al te best weer was voorspeld voor de donderdag en de vrijdag namen we geen risico om de dahlia's in de regen te moeten gaan plukken en dat we ze nat moesten opslaan. Dus werden de dahlia's op donderdagmorgen (normaal doen we dat 's middags dan is de ochtenddauw ook weg) door een enthousiaste groep mensen geplukt. In een mum van tijd werd er zo'n 60 krat geplukt. Omdat we zaterdag de napluk gingen doen, plukten we niet erg scherp en met de 60 kratten konden we 's middags en 's avonds al een mooi begin maken. Daarbij kwam nog dat we met andere groepen wat hadden geruild qua bloemen dus konden we ook met die aantallen fijn van start gaan. Zo tegen 22:00 uur waren alle dahlia's voorzien van lijm en/of zaten op de wagen. We vonden het voor de donderdag wel even goed en namen een drankje en ondertussen konden we mooi even wachten op de eerste levering uit Zundert en Beltrum. Nadat deze binnen was en de voorbereidingen waren getroffen voor de vrijdag keerde iedereen huiswaarts.

Op vrijdagmorgen waren we weer om 8:00 uur present om de werkzaamheden te hervatten. Met op z'n tijd een bakje koffie en een lekkere versnapering, allemaal zeer goed verzorgd door het cateringteam was het een waar feest. Om een uur of twaalf hadden Geert en Antoinette een gigantische stapel pannenkoeken gebakken in diverse uitvoeringen, met spek, met kaas, kaas en spek, naturel, noem maar op. We lieten het ons goed smaken en tot grote verbazing kwam de bodem van de pan al snel in zicht, zodat er nog meer pannenkoeken werden gebakken. (Wat 'n vrett'n). Geert en Antoinette hartelijk dank voor de heerlijke pannenkoeken. Tegen 17:00 uur ging iedereen naar huis om wat te eten om daarna om 18:30 uur weer aanwezig te zijn. 's Avonds om 10:30 uur zat het erop voor die dag. We konden zeer tevreden zijn met het resultaat tot nu toe. We waren immers flink opgeschoten. Even nog een drankje en daarna naar huis.

Zaterdag om 8:00 uur weer present. Het cateringteam had voor de middagmaaltijd een heel broodjesbuffet klaargezet. Iedereen kon naar hartelust de broodjes beleggen naar eigen smaak. Zo konden er broodjes gezond worden gemaakt met ham, kaas, ei, komkommer, tomaten enz. Daarbij een bak heerlijke groentesoep, gemaakt door Mathilde en Harry en ook dat smaakte naar meer, zo erg dat er eerst voor de mensen die naar het land waren voor de napluk kommen soep moesten worden weggezet anders zouden ze de hond in de pot vinden. Mathilde en Harry hartelijk dank voor de heerlijke soep. Na de inwendige mens te hebben voorzien konden we weer aan de slag en om 17:00 uur arriveerde het avondeten. De versgebakken frieten en frikandellen, kroketten smaakten ons best. Simone hartelijk dank voor alle medewerking. Na deze maaltijd duurde het niet lang of de wagen was volledig beplakt en ook de 2 onderdelen van de wagen die niet in de tent konden worden beplakt vanwege de beperkte ruimte waren op “locatie 2” (onder het afdak van Kleventa) al geheel gereed om op de wagen te worden gezet. We besloten dan ook om de kraan die anders zondagmorgen zou komen nu al te laten komen. De corsowagen zou dan die nacht buiten staan omdat hij met die twee onderdelen niet meer in de tent zou passen, het zou die nacht droog blijven dus dat was geen probleem. Wat nog wel een probleem opleverde, was dat de kop niet in de juiste positie kon worden geplaatst. We begrepen er niets van. Hoe kon dit nou weer. De kop paste precies op het onderstel en de koppeling van de kop met het onderstel bleek goed te zijn. Afijn, de kop werd weer van het onderstel gescheiden en er werd gekeken waar het probleem zat. Gek genoeg konden we niets vinden wat het probleem kon veroorzaken. De slijptol en het lasapparaat konden gewoon blijven liggen waar het lag. Nog eens proberen. De kop moest nog maar 15 cm zakken dan viel de staaf precies in de fixeerbuis zodat de kop niet kon draaien tijdens het corso.

Ook bij deze tweede poging lukte het niet om de staaf in de fixeerbuis te laten zakken. Dan maar een andere oplossing. De kop werd door spanbanden gefixeerd zodat deze niet meer zou draaien. Ook een goede oplossing. Achteraf maar goed dat we hebben gekozen om de kop er zaterdagavond op te zetten, anders waren we op zondagmorgen niet op tijd op het juryterrein geweest, waardoor we dan 500 punten zouden mislopen. Om 22:45 uur kon iedereen van een drankje genieten en waren we klaar voor het corso.

Zondag om 14:00 uur ging het corso van start en wij mochten als eerste grote wagen het corso openen. Dit jaar hadden we gekozen voor figuratie bij /voor de wagen. Het figuratieteam onder leiding van Carolien voerde hun act geweldig goed uit. Ze waren prachtig gekleed en het enthousiasme spatte er werkelijk vanaf. Dat werd ook op de maandag van de prijsuitreiking beloond met een derde figuratieprijs. We mochten onderweg veel applaus ontvangen. Na het corso hadden we nog een gezellige feestmiddag in de tent met een drankje en een hapje. Tegen 20:00 uur ging iedereen huiswaarts of naar het juryterrein.

Maandagochtend om 7:00 uur waren de eersten al bij zaal Pillen beland, Om 8:00 uur zou de prijsuitreiking van start gaan. Nadat de voorzitter van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, Herman ter Haar, alle mededelingen e.d. had gedaan, begon de prijsuitreiking van de corsowagens. Beginnend bij de achttiende plaats daarna telkens een plaats hoger. Bij elke omschrijving van een wagen dachten we “nee dat is nog niet onze wagen” dus weer een plekje hoger op de ranglijst. Heel spannend werd het toen hij zei “We zijn bij de top tien aanbeland” en op de negende plek werd onze wagen genoemd. Wat waren we blij. De doelstelling; top tien, was gehaald. Felicitaties werden onderling uitgedeeld en we waren dik tevreden met de uitslag. Hierna trokken we nog met de wagen het rondje door Lichtenvoorde en daarna vierde iedereen kermis op zijn eigen manier. Op woensdag werd de wagen weer opgehaald van het juryterrein en werd deze geheel gestript/gesloopt. Een week later begonnen we de tent te demonteren en op zaterdag 22 september was alles netjes opgeruimd en was alles klaar voor de winteropslag. In april volgend jaar gaan we de tent weer opzetten, maar dat wil niet zeggen dat we het corsoseizoen al afsluiten. We hebben nog de SBL afterparty en de knollen moeten nog uit de grond en dan hebben we in november al weer de keuzeavond voor het nieuwe ontwerp. Daarna volgt de jaarvergadering in januari. Kortom we zijn en blijven als corsogroep volop in beweging.

Voor foto's klik op deze link

Groeten,

Tonny