Even bijpraten

 

14-07-2018 Even bijpraten

Nadat de knollen en stekken goed en wel in de grond zaten, zijn er al weer heel wat activiteiten de revue gepasseerd.

Zo zijn we flink aan de slag gegaan met de bouw van de corsowagen die inmiddels al aardig vorm krijgt. Wel moet er nog veel gebeuren, maar er is maar één deadline en dat is 9 september om 10:00 uur. Dan dienen we met de corsowagen naar het juryterrein te rijden.

We mochten met de actie Hart voor de Achterhoek een mooie check in ontvangst nemen en we willen de Rabobank en alle mensen die een stem op onze corsogroep hebben uitgebracht hartelijk bedanken hiervoor. Ook willen we iedereen bedanken die het bloemencorso een warm hart heeft toegedragen door het kopen van één of medere loten en diegene die de loten hebben verkocht.

Ook zijn we weer werkzaam geweest op het School en Volksfeest in Goor waarbij we in de feesttent allerlei hand- en spandiensten hebben verricht om zo een leuke bijdrage te verdienen voor onze verenigingskas. Daarnaast hebben we geholpen met de opbouw en straks de demontage van verschillende bars op de Zwarte Cross.

Tijdens de Zomermarkt op zaterdag 31 juni en zondag 1 juli was er de maquettepresentatie van de corsogroepen. Het belooft een schitterend corso te worden. Wat ook belangrijk was, was dat op de zondagmiddag de volgorde van het corso bekend werd gemaakt. Op de zondagmorgen werden de corsogroepen één voor één uitgenodigd door de regiecommissie van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde om de maquette te tonen en het verhaal / de gedachte achter de maquette te vertellen. Er werden foto's gemaakt van de maquette en de ontwerper(s). De regiecommissie bepaalt a.d.h.v. de maquettes en het verhaal erachter de volgorde van het corso. Veel groepen wilden graag het corso openen, maar dit jaar valt deze eer ons ten deel. Wat waren we blij (en ook wel een beetje trots) dat wij het corso mogen openen.

Maar voordat het zover is, moet er nog heel veel gebeuren. De corsowagen is nog lang niet klaar en er moet stug worden doorgebouwd, het dahlialand moet onkruidvrij worden gehouden, er moeten linten en palen worden gezet en zeker met dit warme tot zeer warme weer moet er flink worden gesproeid. Dan staat straks het wit weekend weer voor de deur en daarna de finale met het plakweekend. Kortom er is nog heel veel te doen. Maar ook hiervoor geldt: vele handen maken licht werk. Tot ziens op onze bouwlocatie of / en op het dahliaveld. (voor foto's van de verschillende rubrieken klik op deze link)

Groeten,

Tonny

Sponsoren

Remondis

Remondis Nederland, Lichtenvoorde

Westerlaan

Drukkerij Westerlaan, Lichtenvoorde

susthermo

Susthermo, Groenlo

Lines Arcs, Lichtenvoorde