In januari hebben we onze jaarlijkse ledenvergadering gehad waarin alle corsogerelateerde zaken voor het nieuwe corsoseizoen zijn besproken. Na de jaarvergadering was er gelegenheid om na te praten over allerlei zaken onder het genot van een hapje en een drankje. Voor foto's, klik op deze link.

Doordat de meeste mensen op goede vrijdag 30 maart vrij waren, hadden we besloten om op die dag te starten met het opzetten van de corsotent. De weergoden waren ons hierbij goed gezind. Wel was het 's morgens vroeg wat aan de frisse kant, maar na een warm bakje koffie werden de handen flink uit de mouwen gestoken en werd het met een waterig zonnetje zelf aangenaam.

Nadat we de winterstalling hadden gedemonteerd en de spanten, kolommen en het tentzeil uit de container hadden gehaald, kon worden gestart met het monteren van het eerste spant. In een mum van tijd stond deze op zijn plaats en al snel volgden de rest van de spanten. De zijwanden, rekken en de muurplaten zaten ook in een wip op de juiste plaats en daarna konden we starten met het plaatsen van het tentzeil. Dankzij de schaarlift konden we dit op een veilige en verantwoorde manier aanbrengen. Letterlijk kwam er een kleine knik in de kabel van de schaarlift zodat deze even dienst weigerde, maar het euvel was snel verholpen zodat we de werkzaamheden weer relatief snel konden hervatten. Rond een uur of negen 's avonds stond de tent en de luifel en waren bijna alle noodzakelijke voorzieningen in de tent aangebracht. Op zaterdagmorgen werden nog even alle lampen in de tent opgehangen en daarmee zijn we klaar om te gaan starten met de bouw van de corsowagen. Voor we kunnen starten met de bouw van de corsowagen moet echter eerst de maquette klaar zijn en als alles volgens planning verloopt (en dat doet het) kunnen we na 7 april echt aan de slag.

Heb je ook zin om mee te helpen bouwen aan een fantastisch mooie corsowagen dan ben je van harte welkom. Voor foto's van het opzetten van de tent, klik op deze link.

Met vriendelijke groet,

Tonny

Sponsoren

Westerlaan

Drukkerij Westerlaan, Lichtenvoorde

Knufing Bouw, Lichtenvoorde

HCE houtproducten

HCE Houtprodukten, Zelhem

XHC Exclusieve Hout & Chaletbouw, Lichtenvoorde