Na maanden te hebben gewerkt aan de corsowagen waarbij volop is gelast, geknipt, gebogen, gekartond, gepapierd en ingekleurd is het dan zover. Zo'n 170.000 dahlia's moeten in een paar dagen worden geplakt. Een enorme klus? Ja, dat wel, maar we doen het met z'n allen en iedereen doet het met veel plezier. Daarnaast worden we uitermate goed verzorgd door het cateringteam dat iedereen op tijd voorziet van een natje en een droogje. Na donderdagmiddag de bloemen te hebben geplukt van ons dahlialand konden we 's avonds om 19:00 uur van start.

De officiële opening was vorig jaar bij ons, maar werd nu gehouden bij Corsogroep Marneth vanwege hun 25-jarig bestaan. Voorafgaand aan de officiële opening speelde Mart Hillen enkele nummers op zijn gitaar. Vele aanwezigen stonden met kippenvel te luisteren, hij speelde de sterren van de hemel. Daarna was het tijd voor de officiële opening door de voorzitter van Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, Herman ter Haar. De eerste dahlia's werden geplakt en met een glas bubbels werd er getoost op een mooi plakweekend.

Na het officiële gedeelte gingen velen weer naar hun eigen corsogroep. In het draaiboek dat speciaal voor het plakweekend was gemaakt stond, dat we de donderdagavond zouden plakken tot 23:00 uur. Hierna nog even genieten van een drankje en dan vlug naar huis om vrijdagmorgen weer om 8:00 uur present te zijn. Rond de middag konden we smullen van de pannenkoeken die Antoinette en Geert voor ons hadden gebakken met hulp van het cateringteam. Een enorme stapel pannenkoeken werd dan ook in een mum van tijd verorberd. Hierna konden we weer aan de slag. Om 17:00 uur kon iedereen even naar huis om om 18:30 uur weer aanwezig te zijn. Ook deze avond werd er geplakt tot 23:00 uur. Snel een drankje en naar huis om op zaterdag 8:00 uur weer aan de slag te kunnen.

Rond de middag werden we door het cateringteam verwend met lekkere broodjes en Mathilde en Harry hadden gezorgd voor heerlijke stevige groentesoep met veel “vleis”. Iedereen liet het zich goed smaken. Er werd hierna weer vrolijk verder geplakt. En om 17:00 uur konden we smullen van de patat die Bertram had gebakken (we praten even over 45kg gebakken friet) en de frikandellen/kroketten die door onze sponsor cafetaria Leemreize beschikbaar waren gesteld. Hierna konden we weer verder. Doordat er genoeg bloemen waren van eigen land en de leveringen door de bloemencommissie, konden we aan één stuk door plakken. Hierdoor waren we met name door de goede organisatie, dit jaar wel heel vroeg klaar. Om 20:30uur werden dan ook een paar vuurwerkpotten afgestoken als teken dat de wagen klaar was. Je kon er op wachten want het leek alsof ze op de uitkijk stonden, daar kwam de politie om de hoek. En ja hoor, “Wat zijn we hier aan het doen?” Al gauw stonden er een man of 50 rond de agenten. Een snelle uitleg voorkwam dat er bekeuringen en proces-verbaal werd opgemaakt. De sfeer werd meer ontspannen toen ze onze tent binnen kwamen en de corsowagen bewonderden. Een biertje sloegen ze af, maar een kop koffie ging er wel in. De politie bleek dan toch de beste vriend te zijn.

Zondag morgen om 7:00 uur even gauw een broodje en een kop koffie om daarna de wagen naar het juryterrein te brengen. Om 14:00 uur startte het corso. Nadat we met de wagen rond waren getrokken, hielden we nog een klein feestje in onze tent waarbij Twan Raben en Cas Huinink in het zonnetje werden gezet vanwege hun grote betrokkenheid bij de bouw van de corsowagen. Ze mochten een mooie oorkonde van verdienste in ontvangst nemen en een “noodrantsoen”.

Voor foto's klik op deze link

Groeten,

Tonny