Jos Bokkers

Jos in memoriam, we willen en kunnen het niet voorstellen.

PB090068

Jos is naast lid van onze corsovereniging Van Reedestraat ook 25 jaar penningmeester en een lange periode bestuurslid geweest. 

Penningmeester was hij in hart en nieren, een rol die hem op het lijf was geschreven en waarbij we als vereniging veel aan hem te danken hebben. Eénmaal per jaar kwamen 2 personen van onze vereniging de kas bij hem controleren en het werd een sport om maar iets te kunnen vinden ook al was het maar een paar cent, helaas is dat nooit iemand gelukt. Alles maar dan ook echt alles was terug te vinden in zijn kasboeken en later in de uitdraaien van de computer. Hierdoor kon je merken dat hij ook plezier had in het boekhouden.

Met de bouw van onze nieuwe locatie achter de Vihamij werd Jos steeds actiever en verzorgde en coördineerde hij samen met Koos ook nog eens de catering en alle boodschappen die moesten worden gehaald. En ik kan u verzekeren dat dat een heel gesleep is met alle dozen, pakken, flessen, kratten, tassen en noem maar op. Jos hield de aanbiedingen en reclames scherp in de gaten zodat dat een hoop geld scheelde voor de vereniging. Dit deed hij met veel plezier totdat hij onlangs aangaf dat het gesleep met de zware flessen en kratten vanwege zijn gezondheid niet meer mogelijk was. Maar hij bleef wel zorgen voor koffie, thee e.d. want opgeven dat woord kende Jos niet.

Daarnaast was Jos ook altijd op het dahlialand te vinden wanneer de dahlia's geplukt moesten worden. Samen met Koos nog eerst even met de auto of fiets langs familie om daar nog mensen op te pikken om dan gezamenlijk naar het bloemenveld te gaan.

Tijdens het plakweekend was Jos als hoofd catering helemaal in zijn element.Samen met een heel team dames en hij dus als enige haan in het hoenderhok genoot hij zichtbaar hoe de catering op rolletjes liep, en iedereen, en niet in de laatste plaats hijzelf, smulde van allerlei lekkernijen die waren klaargemaakt.Door een gedegen voorbereiding waarbij hij alles van te voren op papier had gezet, werd geen enkel detail over het hoofd gezien. Dit kenmerkt ook weer de precisie waarmee Jos alles deed. Al tijdens de bouw van onze bouwlocatie kwam Jos ons voorzien van koffie e.d. De zware bouwwerkzaamheden kon hij niet verrichten vanwege zijn gezondheid maar we zijn hem dankbaar voor alle goede adviezen die hij gaf. Jos maakte graag met iedereen een praatje, hoe is het op je werk, hoe gaat het op school, ga je vanavond nog uit? Altijd toonde hij een warme belangstelling.

We verliezen in Jos niet alleen een zeer gewaardeerd persoon maar zeker ook een bevlogen lid. We zullen je aanwezigheid moeten missen maar kunnen een beetje troost vinden aan al die herinneringen die onuitwisbaar zijn waardoor je voor ons blijft voortleven. We wensen Koos, Arjan en Eefje, Koen en Jantien heel veel sterkte toe de komende tijd.

Corsogroep van Reedestraat