Geslaagde bouwvergadering

Op vrijdag 14 april werd de eerste bouwvergadering gehouden over het ontwerp dat we gaan maken voor komend corso. Om 19:00 uur zat onze kantine dan ook bomvol met enthousiaste bouwers die het naadje van de kous wilde weten over het ontwerp getiteld “Zandlopers”. Ingmar beet de spits af als ontwerper en vertelde ons hoe hij tot het idee van Zandlopers was gekomen. Hij toonde aan de hand van één van de meegebrachte figuren hoe deze straks op de corsowagen moest komen te staan.

Voor het technische gedeelte werd hij bijgestaan door zijn vader Henri, die het één en ander al op papier had gezet en hierdoor het beeld wat kon verduidelijken. Uit de groep kwamen een aantal vragen voor zowel de technische als de esthetische kant omtrent de te maken corsowagen. Hoe de invulling precies eruit zal komen te zien, staat nog niet geheel vast. Ingmar en Henri staan open voor input vanuit de groep. Zo nu ook, en dan is het toch maar wat fijn dat Henri aangeeft naar aanleiding van ideeën die tijdens de bouwvergadering naar voren zijn gekomen, 3 compositietekeningen te gaan maken waaruit we een definitieve keuze gaan maken.

Nu was het de beurt aan David die een planbord had gemaakt, waarop elk onderdeel een plek moest krijgen op het planbord. Zoals altijd was het invullen van de personen, die bepaalde taken op zich nemen in het begin, wat schoorvoetend maar gaandeweg werd het hele planbord tot en met de laatste taak ingevuld. Even wil ik een duidelijke opmerking maken naar al onze leden en belangstellenden, dat iedereen welkom is om te komen helpen met het bouwen. Diegene die zich voor een bepaald onderdeel hebben opgegeven, houden voor dat onderdeel de planning in de gaten en bieden mensen die een avond willen komen helpen met het bouwen een helpende hand zodat men niet rond staat te kijken met de vraag: “Wat kan ik doen?“. Dit om structureel een goede voortgang te bewerkstelligen. De komende uitdaging is om nu de werkzaamheden volgens de planning uit te voeren. We gaan er van uit dat dit gaat lukken!!

Na de bouwvergadering werd er nog gezellig nagepraat over het komende bouwseizoen en allerlei andere (corso) zaken.

Voor foto's klik hier

Groeten,

Tonny