Volgens de planning zou op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de corsotent worden gezet.

Een grote groep was dan ook vrijdag avond aanwezig om flink de handen uit de mouwen te steken. Nadat de winterstalling was gedemonteerd en het onderstel van de corsowagen tijdelijk een andere plek kreeg, konden de staanders, muurplaten, spanten en zijwanden uit de container worden gehaald, zodat we konden beginnen met de opbouw. In een mum van tijd stond het eerste spant op z'n plaats. Het tweede, derde en laatste spant volgde al snel. Met de hoogwerker werden alle rekken erin gehangen en toen was er koffie. Voor vandaag zat het werk erop.

Zaterdagmorgen om 9:00 uur stonden we weer paraat om de dekzeilen aan te brengen. De dekzeilen werden op lange balken gerold en met de hoogwerker op de nok gelegd. En met een flinke duw tegen de rol, rolde het dekzeil netjes over de panlatten naar beneden. Zo volgde het tweede en derde dekzeil op hun beurt. Het voor en achterzeil werd erin gehangen en daarna was het zeil van de luifel aan de beurt. Doordat dit zeil uit een stuk bestaat was dat een beste klus om deze erop te krijgen. Met wat schuif duw en trekwerk (en een haakse slijper of niet Sjaak) kwam het er toch mooi op te liggen.

Zo, nu konden we beginnen met het aanleggen van stroom en verlichting in de tent. Muziek boxen werden aangebracht, de kniptafel stond weer op zijn plaats, kortom we zijn weer uit de startblokken.

Foto's vind je hier

Groeten,

Tonny