We kijken nog even terug en mogen trots zijn op hetgeen dat we afgelopen jaar met z'n allen hebben gepresteerd. Laten we even een paar highlights uit het seizoen de revue passeren.

Begin van het seizoen

In de winter van 2015/2016 is de kantine onderhanden genomen. De wanden en het plafond zijn van een nieuwe verflaag voorzien. Er werd sfeerverlichting aangebracht, er kwamen nieuwe stoelen en de nieuwe prijzenkast kreeg een mooie plek in de kantine. In januari 2016 hadden we zoals gebruikelijk de jaarvergadering waar de nodige belangrijke zaken aan de orde kwamen, met als hoogtepunt de presentatie van de maquette. Ook hebben we in maart meegedaan met de Corsoquiz waarin we helaas niet verder kwamen dan de voorronde, maar dat mocht de pret niet drukken.

Tent zetten en groot feest

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart werd de tent gezet, mede met het oog op een groot feest in april. In april vierden we namelijk ons 60-jarig jubileum en de officiële opening van onze bouwlocatie. Mede door het optreden van onze eigen “Van Reedestraat band” en Slagerij Wolters werd het een geweldig feest.

De knollen werden op 7 mei op het nieuwe stuk land gepoot en dit poten was door de grote opkomst van leden een piece of cake. Het begin van de bouwperiode begon wat stroef maar even later zat de vaart er goed in, vooral het karton- en witweekend was een groot succes. Tussendoor hebben we op 24 en 25 juni we ons beste beentje voor gezet met het werken op het school- en volksfeest in Goor.

Plakweekend en kermis

De officiële opening van het plakweekend mocht bij ons plaatsvinden, waarna een fantastisch plakweekend volgde. Met een geweldig cateringteam dat ons op en top verzorgde, met in het bijzonder "Harrie's groentesoep" en "Bertrams frituurprestaties” verliep dit gesmeerd. Een prachtig verlopen corso met een leuke afsluiting in de tent.

Op kermismaandag kregen we voor onze wagen van de vakjury de 13e prijs. Het publiek wist onze wagen beter te waarderen met een 9e plaats. Op de kermis dinsdag “ging het dak eraf” bij de Kletskop dankzij het optreden van Slagerij Wolters, waarbij ook Manon en Cas een paar nummers voor hun rekening namen. Geweldig was dat!

Einde van het seizoen

Na de kermis werd de corsowagen afgebroken en de tent gedemonteerd. De winterstalling was een feit. Enkele dames hebben grote schoonmaak gehouden zodat de kantine en toiletunit er weer spic en span uitzien. Ook de corsoafterparty waarbij we als groep goed vertegenwoordigd waren was wederom een groot succes.

Nadat de voorbereidingen waren getroffen zijn we op 15 oktober daadwerkelijk begonnen met het rooien van de knollen. De sproeiers, slangen, linten en palen waren voor het rooien al van het land verwijderd. Helaas liep de rooier van Ceryl en Denny dusdanige schade op dat we op dat moment niet verder machinaal konden rooien. Gelukkig konden we nog een andere rooier huren waarna we verder konden gaan met het machinaal rooien. Maar door het tijdsverlies en het gering aantal mensen dat hielp met het rooien, waren we genoodzaakt om er nog een zaterdag aan te besteden. Daarna dienen we de knollen nog in de droogrekken te leggen.

Met het afsluiten van het water en de stroom op onze bouwlocatie is het seizoen nu echt afgelopen, we hebben nu even rust. Deze rust is voor sommigen echter van korte duur, want zij zijn alweer volop bezig met de voorbereidingen van het volgende seizoen, dat vast wederom een mooi seizoen gaat worden. We kunnen nauwelijks wachten tot het zover is.

Ik wens iedereen alvast een fijne tijd toe op weg naar de kerst en de jaarwisseling. 

Foto's van deze highlights staan elders op deze site of klik hier.

Met vriendelijke groet,

Tonny