Op 5 mei zagen de knollen naar een lange winteropslag weer het eerste daglicht al was dat maar voor kort.

We haalden ze uit de winteropslag om ze naar het land te vervoeren en om ze daar op 7 mei in de grond te kunnen poten. De stekken die twee weken later zouden worden gepoot, moesten in de kas eerst nog wat groeien, alvorens ze op het land konden worden gepoot. Ook dit jaar hebben we er weer voor gekozen om de knollen op de ouderwetse manier te poten. Batsen langs de draad. Omdat we met een grote groep waren klonk het al snel “droad” en schoot het poten flink op. En na de koffie was het nog een “stief” uurtje doorwerken en de knollen zaten erin. Iedereen keerde voldaan richting huis.

Twee weken later waren de stekken aan de beurt en ook die zaten al spoedig op hun plaats. Omdat we waren verhuisd van land, moesten we nog een putstuk laten slaan om de knollen en stekken te kunnen voorzien van water wanneer het een lange tijd droog zou zijn. Ook dit werd geregeld, het putstuk werd geslagen en de pomp werd geïnstalleerd, zodat we nu het land kunnen beregenen indien dat nodig is.

Het onderstel van de wagen werd ook weer aan de jaarlijkse technische inspectiebeurt onderworpen. Alles werd nagelopen of het nog in orde was. Wasdit niet het geval, dan werd het in orde gemaakt zodat we er alles aan hebben gedaan om straks geen problemen te ondervinden tijdens de optocht.

Door mevrouw Gierkink is een leuk interview afgenomen bij Henri Hummelink en Eva Jansen. Dit interview wordt straks in het boekje van het corso geplaatst. We zijn benieuwd.

In het weekend van 24-25-26 juni is een grote enthousiaste groep weer aan het werk geweest op het School- en Volksfeest in Goor. We hebben daar geholpen in de feesttent en zijn aan de slag geweest als verkeersregelaars.

De bouw van de wagen krijgt steeds meer gestalte maar we zullen alle zeilen bij moeten zetten om deze op tijd klaar te hebben voor het corso. Daarbij kunnen we geen kapot lasapparaat gebruiken, één van de lasapparaten had namelijk tijdens een bouwavond de geest gegeven en moest dus in alle ijl worden gerepareerd, zodat we deze weer konden gebruiken. Met de maquettepresentatie op de zomermarkt in het vooruitzicht, moest onze maquette nog weer een beetje worden opgelapt. Deze had al een aantal kleine beschadigingen opgelopen door het vele meet werk. Kortom topdrukte alom. Voor foto's zie elders op onze site..

Groeten,

Tonny