Er was gezamenlijk besloten om op vrijdag 25 maart de tent te gaan zetten.

Eigenlijk doen we dit altijd in het eerste weekend in april. Maar omdat Goede Vrijdag dit jaar zo vroeg viel en er veel mensen op die dag vrij waren, hadden we maar besloten om op Goede Vrijdag te beginnen met de bouw van de tent. Daarbij kwam ook nog dat het volgende weekend een aantal geroutineerde tentbouwers er niet bij kon zijn vanwege hun vriendenweekend. Het weekend daarop was geen optie omdat alles dan al gereed moet zijn voor 16 april i.v.m. ons 60 jarig jubileum en de officiële opening van onze bouwlocatie.

's Morgens om 9:00 uur werden de staanders, muurplaten, rekken, liggers, zijwanden en het tentzeil uit de container gehaald. De spanten werden in de aanhoudende regen samengesteld en bevestigd aan de kolommen waarna deze door ons unieke hefsysteem op hun plaats werden gezet. Ondanks dat het de hele morgen bleef regenen, schoot het werk toch flink op. Een welkome verrassing was het toen Henrie kwam trakteren op warme saucijzenbroodjes voor deze noeste werkers. Het dekzeil kreeg een flinke schrobbeurt zodat deze ook weer mooi schoon was. Tijdens het schrobben zagen we, hoe het zeil in die 27 jaar, er niet beter op werd. Vele stukken waren al gerepareerd en op sommige plaatsen kon je dwars door het zeil heen kijken. Zo dun was het zeil geworden in die 27 jaar. Kortom het zeil is aan vervanging toe. Tegen de avond dat alle zeilen waren aangebracht en alles was afgespannen konden we met een tevreden gevoel huiswaarts keren om op zaterdag 9:00 uur weer paraat te staan.

Op zaterdag werden alle stroomvoorzieningen en de lampen boven in de tent aangebracht, zodat de schaarlift ook die dag weer terug kon worden gebracht. De overige lampen kunnen we ophangen m.b.v. een trapje of ladder. Een deel van de elektriciteitsleidingen werd door nieuw materiaal vervangen, zodat koppelen niet meer hoeft en de verdeling beter aansluit op de stroomverdeelkast. Nu worden alle groepen in de verdeelkast evenredig belast, wat voorkomt dat de zekering er soms uitspringt. Er werd een nieuwe buitenverlichting geplaatst, zodat we ook goed zicht hebben als we met de fiets langs de tent moeten naar de fietsenstalling. De laatste hand werd gelegd aan het schilderwerk van de buitendeur van de kantine en de deuren van het toilet kregen een nieuw likje verf.

In de komende weken zullen we de tent verder inrichten zodat alles voor de 16e april klaar is. (voor foto's zie elders op onze site of klik op deze link)

Groeten,

Tonny