Uiterst spannend was de eerste voorronde van de Corsoquiz.

We zaten met onze corsogroep in de eerste voorronde van de corsoquiz. Ons ijzersterk team bestond uit de vier M'en namelijk; Marleen, Marijn, Malou en Menno. Zij moesten het opnemen tegen Lansink Bluiminck, Groep Kwartet en Corsogroep Kwintet. Het team werd door een aantal leden van onze corsogroep flink aangemoedigd. Na elk behaald punt werd er dan ook flink gejuicht.

Bloed fanatiek waren niet alleen de spelers maar ook één van onze supporters, “of niet Leo”. Op een gegeven moment stapte deze naar voren en gaf een mep op de knop, om het antwoord te geven. De jury, streng maar rechtvaardig, antwoordde: “ 't is mooi dat je het antwoord weet, maar zover wij weten maak je geen deel uit van het team dat meespeelt.” Iedereen barstte in lachen uit, een hilarisch moment. Jammer, maar het punt ging aan onze neus voorbij.

Tot op zekere hoogte konden we de anderen goed bijhouden qua score. Op een gegeven moment moesten we toch het onderspit delven tegen de groepen Kwintet en Kwartet. En na de fotoronde, waarbij slechts één heel klein detail werd vertoond en je de wagen en titel moest raden, bleek dat er maar één terechte winnaar kon zijn. Jordy Mellink was op dreef en niemand was in staat hem te stoppen. Bijna alle punten gingen zijn kant op. Terecht mocht hij nadien het applaus in ontvangst nemen. We kunnen terug kijken op een hele gezellige avond, die voor herhaling vatbaar is.

 

Kantine

De werkzaamheden voor de nieuwe bouwlocatie zijn bijna zo goed als afgerond. Alleen de kantine moest nog onder handen worden genomen. Daar was afgelopen jaar geen tijd meer voor. Met het naderend jubileum en de officiële opening van de bouwlocatie, willen we dat de kantine er ook goed uitziet. Ook hierin is de laatste tijd veel werk gestoken. Slechte delen van de kozijnen werden vervangen, ramen werden opnieuw afgekit, het spax spuitwerk van het plafond werd in z'n geheel verwijderd en het plafond werd opnieuw gesausd. Kozijnen en wanden werden opnieuw geverfd, de lichtbakken kregen een likje verf en de sfeerverlichting werd aangebracht. Zo, onze kantine is er bijna klaar voor en mag gezien worden. Noeste werkers, alle complimenten!

(voor foto's van beide rubrieken, zie elders op onze site of klik op deze link)

 

Groeten,

Tonny