Het is misschien opgevallen dat het wat langer dan normaal heeft geduurd voordat er weer iets nieuws te lezen was op onze site.

Onze site moest helaas tijdelijk de lucht uit omdat er oneigenlijk gebruik werd gemaakt door derden die probeerden via onze site zo'n 100000 mails te versturen. Nadat de beveiligingen waren aangescherpt konden we weer de lucht in. Ondertussen is er heel wat gebeurd.

Nadat de knollen de grond in waren gegaan moesten de stekken in de kas nog wat groeien, totdat deze ook konden worden gepoot. Dat kon op 19 juni gebeuren. Met een aantal mensen was het even stevig doorwerken. We hadden er goed weer bij en na een tijdje waren alle stekken gepoot en toen konden we snel aan de koffie.

De afbouw en inrichting van onze bouwlocatie is nu zo goed als voltooid. Nadat de panelen voor de luifel waren gemaakt en de windverbandstrips in de tent waren aangebracht, kon het zeil op de luifel kon worden aangebracht. Spannend was het toen we hoorden van de zeilmaker dat we het zeil op konden halen. Zou het passen? Was het goed door hem ingemeten? Al snel bleek dat de zeilmaker zijn vak goed had verstaan en al was het nog een behoorlijke klus om het zeil dat uit één stuk was gemaakt aan te brengen, het bleek op de centimeter te passen. Hulde aan de zeilmaker!

Omdat er flink is geïnvesteerd in onze bouwlocatie moest er ook geld in het laatje komen. Gelukkig konden we met een hele grote groep mensen aan de slag tijdens het school- en volksfeest in Goor. In de grote feesttent konden we vele werkzaamheden verrichten. Van schoonmaken, opruimen van bekers, treedjes en vuilnis, tot aan het uitschenken van dranken en tappen van bier. De uren vlogen om. Het is echt leuk om te mogen werken tussen die feestende mensenmassa. En feest vieren in Goor dat kunnen ze, al gaat er niets boven onze eigen kermis natuurlijk .

Op zaterdag 4 en zondag 5 juli was er de jaarlijkse zomermarkt in Lichtenvoorde. Bij restaurant De Leeuw stonden de maquettes van iedere corsogroep opgesteld en die konden door het publiek worden bezichtigd. Vele wagenbouwers waren op zondag 5 juli om 16:00 uur aanwezig bij het bekend maken van de volgorde van het bloemencorso. Dit jaar mogen wij als tweede starten in het corso. De jeugd is al volop bezig met het bouwen van de wagen, toch lopen we een beetje achter op ons schema. Omdat de afbouw en inrichting van onze bouwlocatie is voltooid, kunnen we ons nu met z'n allen volledig op de bouw van de wagen richten. Natuurlijk zijn er nog tal van kleine werkzaamheden te verrichten maar dat kan ook begin volgend seizoen. In 2016 zal dan ook de officiële opening van onze bouwlocatie gaan plaatsvinden. We hadden gehoopt om dat dit jaar nog te kunnen bewerkstelligen maar de tijd hiervoor bleek te krap. Nu laten we de feestelijke opening van de bouwlocatie samen vallen met het 60 jarig bestaan van onze vereniging. We houden je hiervan op de hoogte. Voor foto's van de diverse items klik op deze link.

Groeten,

Tonny